Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cijena paladija je veća od cijene zlata!

Paladij je nedavno bio u središtu pažnje investotora jer su podaci ukazali na strukturalni deficit ovog metala izazvan rastućom potražnjom u industriji automobila

Foto: Fortrade

Ovi neočekivani i rijetki uvjeti potakli su rast cijene paladijuma iznad razine od 1.500 dolara za finu uncu, čime je paladij postao skuplji od zlata. Od sredine kolovoza 2018. godine, cijena paladijuma je porasla za preko 80%. Cijena paladijuma je samo u 2019. godini skočila za oko 25%.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom paladijuma ili one koji ulažu u sebe i jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatnu e-knjigu "Kako pametno investirati". Knjiga je prilagođena svim razinama znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Besplatnu e-knjigu "Kako pametno investirati" preuzmite ovdje.

Paladij se u automobilskoj industriji koristi za proizvodnju katalizatora koji se koriste za smanjivanje emisije štetnih plinova. Sve strože regulacije radi zaštite okoliša potiču veću potrebu za ovom robom. Potražnja za paladijom je dostigla nove maksimume paralelno sa rastom proizvodnje katalizatora za benzin nakon „dieselgate“ skandala koji je kompromitirao tvrtku Volkswagen, nakon čega je pala potražnja za vozilima na dizel. 

Prema mnogim analitičarima, strukturalni deficit paladija je u 2019. godini ušao u desetu godinu, pri čemu je jedan od čimbenika rastućeg deficita štrajk radnika u južnoafričkim rudnicima. S druge strane, i dalje se očekuje da će potražnja za paladijom u Kini ostati na visokim razinama.

Besplatnu e-knjigu "Kako pametno investirati" preuzmite ovdje.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

CFD-i su kompleksni instrumenti i nose visoku razinu rizika od brzog gubljenja novca zbog upotrebe poluge. 84% retail klijenata gubi novac trgujući preko ovog providera. Trebali biste razmotriti razumijete li funkcioniranje CFD-a i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na racunu za trgovanje. Ovi proizvodi možda nece biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaca bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteci. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za tocnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik. 

Tema: Promo sadržaj

Message