Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

Cijene avionskih karata su pale! Evo gdje sve možete otputovati

Powered by Addiko

Cijene avionskih karata su pale! Evo gdje sve možete otputovati

Otputujte ovog rujna i listopada u top europske destinacije. Iskoristite još uvijek lijepo vrijeme za istraživanje jedinstvenih muzeja i ludog noćnog života te pretvorite jesen u nezaboravnu avanturu

Hvata vas postljetna depresija? Razbijte dosadnu jesen ludim putovanjem. Već pomalo tradicionalno u rujnu i listopadu možete kupiti last minute karte po 50 do 70 posto nižim cijenama. Aviokompanije po završetku ljetne turističke sezone uveseljavaju brojne putnike, a kako bismo vam pomogli u odabiru vašeg putovanja, istražili smo za vas destinacije u koje možete otići jeftinije van sezone i uživati u čarima europskih gradova.

Grad elektronske glazbe

Noćni život u Berlinu na glasu je kao jedan od najboljih na svijetu. Između 40.000 i 50.000 ljudi svakog vikenda pleše u berlinskim klubovima! U samom centru grada nalazi se više od 200 lokacija za izlazak, od noćnih klubova, barova pa sve do otmjenih restorana. U klubovima možete čuti sve vrste glazbe, a najviše elektro i techno. Većina njih otvorena je svaki dan u tjednu i ne zatvaraju se prije pet sati ujutro! Razlika između istočnog i zapadnog dijela Berlina ostala je vidljiva i u vrstama klubova. U zapadnom dijelu češće možete naići na klasične i nešto elegantnije klubove, dok su na istoku oni alternativniji, za ljubitelje jazza, rocka ili bluesa. Klubovi kao što su Kulturbrauerei ili Pfefferberg smješteni su u industrijskim zgradama, starim tvornicama i osamljenim zemljištima koja su bila zanemarena tijekom 90-ih godina, što im daje poseban štih.

U prostoru bivše toplane smješten je klub Berghain. Poznat je po tome što je teško ući unutra, jer zaštitari u klub mogu pustiti samo 1500 ljudi. Tko će ući, a tko poljubiti vrata odlučuju prema svom subjektivnom dojmu, procjenjujući tko će napraviti dobru atmosferu. Tako barem kažu oni sretnici koji su uspjeli ući unutra i uživati u industrijskom technu. Turisti uglavnom ne uspiju zbog fancy odjeće, mobitela u rukama i pretjeranog brbljanja na ulasku kako bi sakrili nervozu pa im savjetujemo opuštenost ukoliko žele doživjeti noćni život Berlina. Kako se ekipa ne bi prestrašila svog odraza nakon ovakve noći, u WC-ima Berghaina nema ogledala. Ako ste pak za psihodeličnu atmosferu, otiđite u klub Wilde Renate. Glavna atrakcija kluba je ogroman pravi labirint u kojem vam nitko neće pomoći da izađete, stoga se pripremite na nezaboravnu noć. Odjeća posjetitelja treba biti nalik onoj cirkuskoj, a glazbu u ovom klubu često nazivaju bizarnom. I jedna napomena, cijene pića prilično su jeftine.

Uživajte u gradu kanala i psihodelije

Amsterdam je poznat po legalnoj konzumaciji marihuane, no nemojte se zabuniti pa zapaliti 'običnu' cigaretu u kafiću, jer konzumacija duhana nije dopuštena. Iako u gradu postoji više od 200 shopova gdje možete kupiti do pet grama kanabisa, zanimljivo je kako samo 7 posto Nizozemaca konzumira marihuanu, dok alkohol primjerice konzumira čak 78 posto populacije!

Ako ste više raspoloženi za mirniju stranu grada, tu su mnogobrojni gurmanski sadržaji uz prekrasne kanale. Restorani s takvim pogledom idealno su mjesto za romantične fotografije, a kanale možete razgledati turama po rijeci Amstel. Upravo je po njoj i sam grad dobio ime te se prvi puta spominje u zapisu iz 1275. godine kao Amstelredam. Osim grada, po rijeci je ime dobilo i, pogađate, pivo Amstel. 

Nakon što popijete izvorno pivo uputite se u prvi i jedini na svijetu muzej fluorescentne umjetnosti - Electric Ladyland. Ulaskom u podrum posjetitelji najprije vide čudne oblike, no kad se upali ultraljubičasto svjetlo, sve otkrije svoj smisao. Prostor postaje, u najmanju ruku, psihodeličan. Posjetitelji se slobodno kreću i proučavaju oblike redoslijedom koji sami odaberu. Unutra se nalaze najraznovrsniji predmeti, od raznoraznog kamenja do slika i skulptura, a svi oni u doticaju s UV svjetlom reagiraju najčudnijim bojama i oblicima. Za ovo iskustvo vam sigurno nije potrebna konzumacija marihuane, jer je prostor sam po sebi dovoljno opojan. 

Romantična jesen

Dobrodošli u Pariz, grad koji je jednako lijep u svako godišnje doba. Najpoznatiji je kao grad umjetnosti i ljubavi, a idealan spoj tog dvoje susrest ćete na vrtnom trgu Jehan Rictus u Montmartreu gdje se smjestio Zid ljubavi. Ovo umjetničko djelo nastalo 2000. godine sastoji se od 612 pločica na kojima se 311 puta nalaze riječi 'volim te' i to na čak 250 svjetskih jezika. Umjetnik Frederic Baron je prikupljao frazu na svim jezicima, obilazeći ambasade, a umjetnica orijentalne kaligrafije Claire Kito sve je fraze stavila na zid. 

U Parizu je nezaobilazan i jedan od najvećih svjetskih muzeja - Louvre. Sa 7,4 milijuna posjetitelja u 2016. godini bio je treći najposjećeniji muzej u svijetu, odmah iza Nacionalnog kineskog muzeja u Pekingu i Nacionalnog muzeja zrakoplovstva i svemira u Washingtonu. 

Osjetite katalonski duh

Osim klasičnih muzeja, europski gradovi redovito skrivaju umjetnost i u javnom prostoru. Park Güell, djelo poznatog arhitekta Gaudija, pravo je mjesto za posjetiti ako želite doživjeti bajku u Barceloni. Dao ga je izgraditi bogati katalonski industrijalac i prvotno je zamišljen kao naselje za bogate na rubu grada, s puno zelenila i daleko od gradske vreve. Projekt je uključivao 60 kuća i nekoliko javnih ustanova, ali s obzirom na to da nije bilo interesa za kupnju, izgrađene su samo dvije kuće te je projekt prekinut. Kuće nije projektirao sam Gaudi, ali je upravo u jednoj od njih živio 20 godina pa se danas tamo nalazi muzej posvećen njemu. Od 1926. godine ovo mjesto je javni park poznat i po zmijolikoj klupi dugačkoj čak 110 metara. Često je nazivaju i najduljom na svijetu, iako je to prema Guinnessovoj knjizi rekorda netočno. 

Neke od destinacija do kojih su letovi također povoljniji su i London, Beč i Prag pa izbora ne nedostaje. Ako ste poslije ljeta u krizi s novcem, Addiko vam može uljepšati jesen. Zatražite Addiko Blic gotovinski kredit koji se odobrava u svega 30 minuta. Ne kaže se uzalud kako svako putovanje obogati čovjeka, stoga iskoristite ove mjesece dok su karte povoljnije i učinite nešto lijepo za sebe. Blic kredite možete dobiti bez jamaca i sudužnika te bez suvišne dokumentacije. Pripremite samo osobnu iskaznicu i spakiran kofer.

Ovo je posljednji poziv putnicima! Uživajte u jeseni u Europi. 

 

Powered by Addiko

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang