Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Cijene goriva u Hrvatskoj su među najvišima u regiji

Cijena nafte u utorak je dosegnula gotovo 104 dolara po barelu, a Ina je u noći na utorak, od ponoći, povećala cijene naftnih derivata

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
13 komentara

Korekcija cijena bila je neminovna. Korigirali smo cijene prema pravilniku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Moguće je bilo i više povisiti cijene, ali mi nismo išli do te granice, rekao je Bojan Vinek, glasnogovornik Ine. Povećanje cijena goriva uvjetovao je rast nafte. Cijena nafte u utorak je dosegnula gotovo 104 dolara po barelu, a Ina je u noći na utorak, od ponoći, povećala cijene naftnih derivata. Tako eurosuper 95 umjesto 8,30 odsad stoji 8,50 kuna, a litra supera plus 98 umjesto dosadašnjih 8,38 sada stoji 8,60 kuna. Nova cijena eurodizela je 8,40 umjesto 8,15, a dizela, koji je bio 8,05, iznosi čak 8,30 kuna.
- Nažalost, svi vidimo kako raste cijena nafte. Mi na to nikako ne možemo utjecati i ništa ne možemo promijeniti - dodao je Vinek.
Stručnjaci smatraju da bi svjetske cijene nafte uskoro mogle doseći i 200 dolara po barelu. U zadnje dvije godine cijene goriva porasle su za oko 1 kunu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message