Obavijesti

News

Komentari 336

Oluja čupala stabla i krovove, poginuo jedan muškarac (46)

Oluja čupala stabla i krovove, poginuo jedan muškarac (46)
475

Dva radnika bura je bacila s krova, s osam metara visine. U Rijeci je ozlijeđeno dvadesetak ljudi, a olujno nevrijeme je najveću štetu napravilo na riječkom i zagrebačkom području

VIDEO

Olujno nevrijeme u noći na ponedjeljak i tijekom dana izazvalo je kaos diljem zemlje. Riječ je o cikloni koju je Crometeo nazvao Teodor

Na muškarca se srušilo stablo, na mjestu poginuo

Muškarac (46) poginuo je u mjestu Mirkovec Breznički kraj Novog Marofa kada se na njega zbog jakog udara vjetra srušilo stablo kestena. 

Nedeljko Čičak pomagao je vatrogascima koji su izvlačili stablo kestena s farme Krofak. U trenutku izvlačenja, jak vjetar srušio je još jedno drvo kestena koje je palo na cijelu ekipu, a Nedeljko je pretrpio najgori udarac. Iako je Hitna pomoć stigla brzo nisu mu uspjeli pomoći. Stablo je palo i na traktor kojim je upravljao vlasnik farme Ivan Krofak, a jedna od grana pala je na njegovu majku Mariju i lakše je ozlijedila.

- Međusobno smo si pomagali. Sve se dogodilo u sekundi. Odmah sam rezao granje kako bi čim prije došao do njega i iako je Hitna brzo stigla, nije mu bilo pomoći. Taj kesten nije moje vlasništvo, pretpostavljam općinsko i već ga je davno trebalo srušiti. Ako se nastavi takvo nevrijeme i kiša, uskoro će moje imanje s farmom biti poplavljeno - rekao je Krofak. 

Dva radnika bore se za život u riječkoj bolnici

U Marčeljevoj Dragi dva su radnika teško stradala u padu s krova zbog jake bure. Pali su s osam metara visine oko 7.40 sati. Životi radnika bili su ugroženi i operirani su u riječkoj bolnici. Nakon operacije smješteni su na odjel intenzivne njege i njihovo stanje i dalje je kritično. Liječnici tvrde da je još uvijek nemoguće nešto prognozirati jer su zadobili višestruke ozljede tijela i glave. Riječ je o muškarcima srednje životne dobi koje čeka dug oporavak, ali liječnici se nadaju najboljem. Inače, riječka bolnica odgodila je sve operacijske programe koji nisu hitni. 

Na učenice palo stablo

Tri učenice u Opatiji lakše su ozlijeđene nakon što je na njih palo stablo. Hitno su prebačene u riječku bolnicu, ali najvjerojatnije će biti puštene tijekom dana. Jaka bura je iščupala stablo ispred škole koju 10-godišnje djevojčice pohađaju. Zbog nevremena otkazane su popodnevne aktivnosti u školi, a za djecu koja su ujutro došla na nastavu osiguran je prijevoz kući.

>>> Jaka bura podigla vatrogasca i bacila ga na obližnju zgradu

U riječkoj bolnici zaprimljeno je dvadesetak ljudi. Oni koji su lakše ozlijeđeni zaradili su udarce i posjekotine i uskoro će biti pušteni na kućnu njegu. Hitna pomoć, kao i ostale dežurne službe su non stop na terenu. 

Nastava je odgođena u većini škola, a vjetar ruši stabla, odnosi krovove te čupa električne kablove. Nevrijeme je uzrokovalo i nekoliko prometnih nesreća. Na Kozali puše vjetar snagom od 112 km/h, na Trsatu su zabilježeni udari vjetra od 170 km/h, dok na Krčkom mostu brzina vjetra iznosi 220 km/h.

>>> Zbog orkanske bure sudarila se dva broda u Viktoru Lencu 

Zagreb: Bor joj smrskao auto, prebacili je na Rebro

Bor od sedam metara u ponedjeljak ujutro smrskao je auto Ane Hadžije (27) iz Zagreba dok se vozila na posao.

- Spuštala se Ulicom Prilesje na Bukovcu u Zagrebu. Začula je pucketanje stabla koje se odjednom srušilo na njen auto. Potpuno ga je smrskalo, a nju su jedva izvukli iz auta – prepričava njena sestra Nina Maksimović. U pomoć joj je pritekao mladić koji je razrezao ruke dok ju je izvukao iz auta jer su krhotine stakla bile na sve strane. Ana je dobila udarac u glavu. Trebalo je gotovo sat vremena da se do nje probiju policija i Hitna jer je Zagreb zbog nevremena bio u općem kaosu. Primljena je na Rebro i prema prvim informacijama vjerojatno je natukla kralježak pa će je dodatno pregledati. 

>>> Vjetar otpuhao krov kuće, na parkirani auto popadale letve

Urušio se dio zgrade Paromlin

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je da su sve njihove dežurne ekipe na terenu. Vatrogasci su imali stotinjak intervencija. Iz Ureda su dodali kako su njihovi dežurni službenici na parkiralištu kod  Paromlina gdje se urušio dio stare glavne zgrade. Pozvali su građane koji su na parkiralištu Paromlin da dođu po svoje automobile, jer prijeti urušavanje zgrade.

- Zagrebparking uklanja vozila koja se nalaze u blizini, a policija osigurava parkirni prostor. Kao što smo već istaknuli, sve su žurne službe na terenu, građane molimo za oprez i strpljenje, a sve dojave molimo da upute na broj 112 - stoji u priopćenju Ureda.

Vjetar otpuhao krovove na dvije zagrebačke škole

Vjetar je otpuhao limeni krov na zgradi u kojoj su smještena zagrebačka 18. gimnazija i OŠ Ivana Gorana Kovačića.  Nitko nije nastradao, ali djeci je zabranjen izlazak iz škole pod odmorom da netko ne bi stradao. Učenici nisu u opasnosti, a pozvana je i policija da ogradi vanjski prostor. 

Vjetar iščupao krov na zgradi u Sesvetama

Vjetar je iščupao krovove sa zgrada u naselju Sopnica-Jelkovec. Vatrogasci, kojima je smjena trebala započeti u 19 sati navečer, već su na terenu i saniraju krov. Kod Traume u Draškovićevoj jablan iz dvorišta se izvrnuo i prijeti pad na tračnice.

Izlio se potok u naselju Jarun, poplavljene garaže

Večeras iza stambenih zgrada u ulici Stjepana Ljubića kod kb. 2 do 12 izlio se potok. Dežurni službenici ureda kao i sve dežurne službe su na terenu. Poplavljeno je desetak garaža. DVD Prečko uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe i Vodoprivrede ispumpava  vodu. 

Radi se na rasterećivanju potoka Vrapčak i Črnomerec čiji su tokovi zaustavljeni zbog obilnih oborina i lišća koje je začepilo kanalizacijske šahtove. Policijska postaja Trešnjevka osigurava područja. 

Zbog sigurnosti je isključena rasvjeta za manji dio ulice Stjepana Ljubića. Vodoprivreda postavlja zečje nasipe kod naselja Gredice kako voda ne bi prodrla do obližnje trafo stanice. 

Kalinić: Najgore je na Sljemenu

Pavle Kalinić rekao je za 24sata TV kako je najgore na Sljemenu gdje je policija zatvorila ulaze i sada moraju izvući vatrogasce koji su gore. Šteta kod Paromlina je, tvrdi, minimalna i ogrebana su dva, tri automobila. Osim zatvorene ceste prema Sljemenu, ograničen je i prilaz Paromlinu jer je prioritet riješiti stvari unutar grada.

>>> Bandić: Oka nisam sklopio, ali najbitnije je da nitkome nije ništa

Autobus sa srednjoškolcima zaglavio na cesti u Zagorju

Prema informaciji koju smo dobili iz Presečki grupe, najveći prijevoznik u putničkom prometu u Zagorju imao je problema na redovitim autobusnim linijama u Krapinsko zagorskoj županiji. Autobus na redovitoj jutarnjoj liniji preko Đurmanca za Pregradu, zbog velike količine vode i mulja, zaglavio je na cesti u naselju Doliće. 

Drugi autobus došao je s druge strane, pa su putnici, uglavnom srednjoškolci prebačeni u njega i normalno nastavili put do Pregrade. Problema je bilo i na drugim linijama, jer su zbog jakog nevremena na neke prometnice srušena stabla, pa je promet bio u prekidu, dok vatrogasci i cestarska služba nisu uklonili stabla.

Lekenik: Stablo palo na autobus u vožnji

Jako nevrijeme danas je oko 6 sati u Pešćenici kraj Lekenika uzrokovalo nesreću u kojoj samo pukom srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je Turistička zajednica Općine Lekenik. 

Stablo se srušilo iz privatnog dvorišta, a dio grane pogodio je i nadolazeći autobus Čazmatransa u kojemu se nalazilo dvadesetak putnika. Grana se zabila u donji dio vjetrobranskog stakla i završila u komandnoj ploči, no nije se probila do vozača koji je savjesnom reakcijom zadržao autobus na cesti i uspio ga zaustaviti na stajalištu.

Bura radi štetu i na zadarskom području

Bura koja puše na zadarskom području u samom centru grada iščupala je stablo lipe s korijenjem, koje je palo na nekoliko parkiranih vozila. Bura je, kako se doznaje prevrnula i kamionsku prikolicu pokraj Kruševa, te obarala stabla i granje na podvelebitskom dijelu zadarske županije. 

Snijeg na Zavižanu, zabijelilo i Sljeme

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) na Zavižanu pada umjeren snijeg, već ga je napadalo osam centimetara.  Prve ovosezonske pahulje padaju i na Sljemenu.

Negdje oko ponoći u Zagrebu su udari vjetra bili oko 100 km/h

Problemi i u ZET-u

Nevrijeme koje je tijekom noći i jutra zahvatilo veći dio grada prouzrokovalo je probleme i u ZET-u, zbog čega neke od autobusnih i tramvajskih linija voze preusmjereno, skraćeno ili su obustavljene. Promjene u voznom redu možete pratiti na ZET-ovim stranicama OVDJE.

Fotografije nevremena šaljite nam na 099/224-2424 ili na reporter@24sata.hr

Zatvorene dionice

Zbog orkanskog vjetra, jake kiše i snijega zatvoren je dio cesta. Dok je na nekim zabranjen promet za sva vozila, neke ceste otvorene su samo za osobna vozila. Stanje na cestama možete pratiti OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 336
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa