Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Cilj da se do kraja 2020. odvaja 50% otpada vrlo je ambiciozan

Upitan je li posljednjih mjeseci primjetio hrpe otpada oko kontejnera ili razliku u kvaliteti komunalnih usluga u Zagrebu, ministar je rekao kako nije primjetio veće probleme oko odvoza otpada

Osijek: Predsjednica Grabar-Kitarović obišla uređeni dio šetnice na Dravi
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
8 komentara

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u srijedu da Hrvatska nije na vrijeme krenula u rješavanje problema odvajanja otpada i kružne ekonomije zbog čega je cilj da se do kraja  2020. godine odvaja 50 posto otpada "vrlo ambiciozan".

"Imajte na umu da su pojedine jedinice lokalne samouprave poput Preloga ili Krka odavno krenule pozitivnim smjerom, a njihovi rezultati, činjenica da odvajaju više od 50 posto otpada, su rezultat toga", kazao je Ćorić, nakon sjednice užeg Vladinog kabineta.

Dodao je kako ostali nisu na vrijeme krenuli u rješavanje problema odvajanja otpada i kružne ekonomije zbog čega je cilj da se do kraja  2020. godine odvaja 50 posto otpada "vrlo ambiciozan".

"Ono što radimo kao ministarstvo, kao Fond za zaštitu okoliša, kroz otvorene natječaje i edukaciju je da odvajanje otpada bude što veće", poručio je.

Upitan je li posljednjih mjeseci primjetio hrpe otpada oko kontejnera ili razliku u kvaliteti komunalnih usluga u Zagrebu, rekao je kako nije primjetio veće probleme oko odvoza otpada.

Razvojna strategija Europa 2020., kao jedan od tri osnovna prioriteta razvoja Europske unije, predlaže održiv rast, odnosno promicanje ekonomije koja učinkovitije iskorištava resurse, zelenija je i konkurentnija. Središnji aspekt je prelazak s postojećeg linearnog na kružno gospodarstvo, ekonomski model koji osigurava održivo gospodarenje resursima i produžavanje životnog vijeka materijala i proizvoda.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message