Obavijesti

News

Komentari 81

'Činimo maksimalan napor da ne dođe do poskupljenja plina'

'Činimo maksimalan napor da ne dođe do poskupljenja plina'
1

Vlada će učiniti maksimalan napor da ne dođe do povećanja cijena plina za građane i potrošače. To je vrlo jasan cilj koji sam dao ministru Dobroviću, kazao je Plenković

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je poručio da će Vlada učiniti maksimalan napor da ne dođe do povećanja cijene plina jer je politički cilj Vlade da građani ne osjete bilo kakve promjene na tržištu plina, no nije rekao kada će Vlada donijeti uredbu o cijeni plina za građanstvo i potrošače.

Uredba se, prema ranijim najavama iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, očekivala na sjednici Vlade koja je održana u Sisku, a premijer je, odgovarajući na pitanja novinara po njezinom završetku, kazao kako Vlada "ima još određeno vrijeme" za donošenje uredbe.

"Nadležno Ministarstvo zaštite okoliša i energetike vodi razgovore sa svim ključnim institucijama i Vlada će učiniti maksimalan napor da ne dođe do povećanja cijena plina za građane i potrošače. To je vrlo jasan cilj koji sam dao ministru (Slavenu)  Dobroviću i njegovim suradnicima. Kada se steknu uvjeti Vlada će donijeti tu odluku. Imamo još određeno vrijeme", rekao je Plenković.

Dodaje pritom kako je vidio apele sindikata i građana te ponavlja da je politički cilj Vlade "da bilo kakve promjene na tržištu ne osjete građani".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osvrnuo se i na cijenu struju, kazavši kako će smanjenje njezine cijene, koje je uslijedilo nakon smanjena stope PDV-a, biti nešto malo manje s obzirom na preuzete obveze od pretprethodne Vlade, odnosno zbog povećanja naknade za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.

U pogledu arbitraže u Washingtonu u sporu s mađarskim MOL-om oko plinskog biznisa, Plenković je na upit je li došlo do zastoja zbog odugovlačenja određenih svjedoka koji su se trebali pojaviti kazao kako se proces "nastavlja normalnim putem".

"Sukladno informacijama naših pravnih zastupnika, on protječe na onaj način kako je to i trebalo biti, s odgovarajućim iskazima svjedoka, od kojih su neki u pisanoj formi, a neki će i osobno biti pred tim procesom", dodao je.

Novinare je zanimalo kada će HDZ, kojem je Plenković na čelu, odrediti svoga kandidata za zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

"Gradski odbor Zagreb razmatra više opcija. Kada se odluči za kandidata o tome će obavijestiti javnost, a stranka će imati Središnji odbor krajem ožujka kada će definirati konačnu strategiju za lokalne izbore", odgovorio je Plenković poručivši da će HDZ sigurno biti pobjednička stranka na lokalnim izborima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu