Obavijesti

News

Komentari 157

Čistačici otkaz? Mraz: Znam točno što je bilo, nisam bedak

Čistačici otkaz?  Mraz: Znam točno što je bilo, nisam bedak
3

Lidija Mraz (47), čistačica u bjelovarskoj Općoj bolnici je upozorila da je tijekom jedne operacije morala držati nogu pacijentu kojem je operirano koljeno

VIDEO

Nakon šokantne ispovijesti Lidije Mraz (47), čistačice u bjelovarskoj Općoj bolnici, koja je upozorila da je tijekom operacije morala držati nogu pacijentu kojem je operirano koljeno, ravnateljstvo bolnice dijelom je demantiralo njezinu priču.

Sanacijski upravitelj Stjepan Grabovac i njegova pomoćnica potvrdili su da je Mraz bila u operacijskoj sali, ali samo u pripremnom dijelu.

Zapovijedali su mi ‘Drži nogu, omotaj, dodaj nogu’. Bilo mi je mučno, kaže Lidija Mraz

Mraz: Zapovijedali su mi ‘Drži nogu, omotaj, dodaj nogu’. Bilo mi je mučno. Doktor je skalpelom zarezao kožu. Sve se vidjelo na monitoru. Zamračilo mi se i više se ničega ne sjećam....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grabovac: Spremačica ni na koji način nije sudjelovala u operacijskom postupku. Nije asistirala niti instrumentirala. Netočno je da je vidjela krv jer je salu napustila prije početka zahvata. U sali se nije srušila, nije joj bilo dobro te je ispraćena iz operacijske sale.

Mraz: Došla sam na otropediju zamijeniti kolegicu. Mislila sam da ću raditi svoj posao. Instrumentarka me pozvala i kazala da obučem zelenu uniformu i uđem u salu. Na stolu je ležao pacijent, koji je bio pod anestezijom, i cijeli tim pod vodstvom dr. Mikulandre.

Grabovac: Nakon što ministarstvo iznese svoje viđenje slučaja, moći ću biti konkretan i reći je li joj bilo mjesto u sali. Mislim da su pogriješili što su je zvali u salu. Bude li posljedica, mi ćemo ih snositi.

Ravnatelj: Svojim istupom Mraz je nanijela štetu bolnici

Sanacijski ravnatelj kazao je da je čistačica Mraz svojim istupom bolnici nanijela veliku štetu. Otvorene su, kaže, sve opcije, a ne isključuje otkaz

Mraz: Znam ja točno što je bilo, nisam bedak. 

U njezinu obranu stala je i sindikalistica Spomenka Avberšek:

- Neka se s otkazom ni ne šale. Oni su ti koji u ovom slučaju trebaju odgovarati. Spremna sam za borbu - oštro je poručila sindikalistica.

Od nadležnih iz bjelovarske bolnice očekivala je da će upravo Mraz teretiti za nanošenje štete ugledu bolnice.

Navodi da su štetu nanijeli sanacijski ravnatelj i njegova pomoćnica dajući suprotne izjave u javnosti. Avberšek je podsjetila da su u bolnici prvotno priznali da je čistačica bila u sali tijekom operacije, a Grabovac je, podsjeća, ustvrdio da se takve situacije događaju i u drugim bolnicama. Mraz nije željela odgovoriti na pitanje hoće li zbog svega tužiti bolnicu, iako joj je čelnica sindikata tu opciju i prije ponudila. 

Odvjetnik: Čistačica može očekivati do 30.000 kn odštete

Odvjetnik Marko Golubić napomenuo je da je pred Mraz, ako se odluči bolnicu tužiti za naknadu štete, postupak dokazivanja. Uspije li u sudskom postupku, može očekivati od 10.000 do 30.000 kuna odštete. 

Pacijent Tomo Cindrić (55) iz Ivanske koji je ležao na operacijskom stolu ništa ne zna o tome tko je bio u operacijskoj sali.

Nakon što smo mu kazali da je navodno u sali bila i čistačica, uzvratio je da mu to nije važno jer je operacija sjajno obavljena te je nakon 20 minuta otišao na hodnik. A kada je u pitanju eventualna naknada štete za pacijenta, odvjetnik Golubić napomenuo je da trenutno pacijent na to nema pravo. Na naknadu bi imao pravo ako bi imao zdravstvenih posljedica, ali pod uvjetom da dokaže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21