Obavijesti

News

Komentari 0

Čitatelj: Eh, da su barem meni tako predavali kemiju u školi

Čitatelj: Eh, da su barem meni tako predavali kemiju u školi
1

Pisma šaljite na: fb.com/bolje.obrazovanje, mail obrazovanje@24sata.hr ili 24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Da sam ja imao sate kemije kakve imaju učenici u Osnovnoj školi Retkovec u Zagrebu, vjerojatno bih radio nešto vezano za kemiju.

Profesor Marijan Varga, koji nastavu djeci približava gledajući kroz njihove oči, savršen je primjer kako bi nastava trebala izgledati u hrvatskim školama. Trebala bi biti usklađena s vremenom u kojem žive djeca, a ne mi stariji. Čovjek spremi scenarij, igra se otkrivanja zamišljenog ubojice, odvede djecu izvan škole i još im prenese znanje. A djeca sva uživaju u takvim satovima. Ovo je savršen primjer i našeg nedostatka u školskom sustavu. Imamo dosadno opisane lekcije i vrijednog profesora, koji jamačno nije jedini u Hrvatskoj, koji sve to digne na višu razinu. Svaka mu čast. To je samo dokaz više da se glavešine koji ne izlaze iz ureda moraju spustiti među profesore i djecu da bi vidjeli kakve školske programe trebaju pisati, odnosno odobravati. Oni ionako ne predaju djeci. Zato svaka čast ljudima u našem školstvu poput profesora Varge.

Autor: Martin B. 

Nepotrebno će kad-tad izbaciti iz knjiga

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Školski program morat će se osloboditi hrpe predmeta koji ne služe ničemu i krenuti u ciljano kreiranje znanja i školovanja za određene profile prema potrebama tržišta. Na primjer, u državi fali liječnika, morat će se školovati nova generacija liječnika svih profila jer su svi viđeniji i poznatilji specijalisti i liječnici napustili domaće bolnice, koje sve više sliče ubožnicama. Postoji hrpa profila koji su neophodni i svemu tome treba prilagoditi školstvo likvidirajući ono nepotrebno i loše.     

Autor: Marijan Grdašić

Strancima valja, a našima je samo obična biologinja

U svjetskim okvirima Lorena Derežanin vrhunska je stručnjakinja. Ova biologinja ići će na Bali spašavati i proučavati morske pse. Tamo će je cijeniti jer je obrazovana i dobro će platiti za njezino znanje. A u našim okvirima ona je “osoba koja je promašila fakultet, upisala neku bezveze biologiju i tako joj i treba, neka bude na burzi”. Eto, to je bitna razlika između uređenih i neuređenih društava.     

Autor: excalibur

Treba nam svega osim onih profila koji su zbilja važni

Ne trebaju nama biolozi, trebaju nam PR stručnjaci, glasnogovornici, glasnogovornici glasnogovornika, Human Resources, marketinški stručnjaci, menadžeri, predsjednici uprava...     

Autor: Raymonde

U svijetu se odavno studira na netu, samo mi čekamo

Prije 10 godina na kućnu mi adresu iz SAD-a stigao informativni komplet knjiga koji pojašnjava online studiranje. U nas toga neće biti niti za 20 godina jer je to prenapredno.    

Autor: Hrvoje 

Nema od priče ništa, trebamo odmah početi promjene

Nema puno priče, većinu udžbenika prebaciti u digitalno izdanje, neka djeca koriste na tabletima. Tko nema, neka država sufinancira siromašne. To je jednostavno.     

Autor: Lopata

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag