Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Clooney i Stone protive se neovisnosti Kosova

Za veleposlanika mira Clooneya je imenovao glavni tajnik UN-a, Ban Ki-Moon, a Clooney se odmah bacio u akciju i isplanirao prosvjed

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
10 komentara

George Clooney postao je novi veleposlanik mira pri UN-u. Imenovao ga je glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon, a Clooney se odmah bacio u akciju. Jako se počeo zanimati za izbjeglice u sudanskoj pokrajini Darfur, ali i za pitanje neovisnosti Kosova. Nimalo mu se ne sviđa ideja jednostranog proglašenja neovisnosti te je najavio prosvjede protiv Albanaca i njihovih najava o odvajanju od Srbije.
- Uskoro ću s kolegicom i prijateljicom Sharon Stone te njenim prijateljima iz djetinjstva, koji su podrijetlom Srbi, organizirati prosvjed zbog pokušaja da Kosovo proglasi nezavisnost, rekao je Clooney, a prenosi srpski B92. Znaju li Clooney i Stone uopće gdje je Kosovo i kakvo je stanje na Balkanu, ili je Clooney samo pod utjecajem prijateljice Stone koja se brine za prijatelje Srbe, možda je jedno od glavnih pitanja u cijeloj priči. No privremeni kosovski premijer Hashim Thaqi unatoč njima 23. i 24. siječnja boravi u Bruxellesu, gdje će dogovoriti datum proglašenja neovisnosti, koji bi mogao biti već u ožujku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message