Obavijesti

News

Komentari 176

Čobanković u bazenu: Imovina mu blokirana, a on se brčka...

Čobanković u bazenu: Imovina mu blokirana, a on se brčka...
1

Država traži da Petar Čobanković nadoknadi štetu od 38 milijuna kuna iz afere Planinska. Zbog toga mu je blokirana imovina. Nakon što mu je odbijen zahtjev za ponovnim suđenjem, otišao je na luksuzni odmor

VIDEO

Bivši HDZ-ov ministar poljoprivrede Petar Čobanković odlučio je zaboraviti sve teške probleme u luksuznom hotelu na Braču.

Država od njega traži da nadoknadi štetu iz afere Planinska u iznosu od gotovo 38 milijuna kuna. Zbog toga mu je blokirana imovina. To je i razlog zbog kojeg je Čobanković prije nekoliko dana zatražio ukidanje presude i ponovno suđenje. Taj mu je zahtjev ekspresno odbijen. Čobanković se sa suprugom odmarao u hotelu Elaphusa u Bolu, kaže nam čitatelj koji je tamo bio pet dana na odmoru.

- Ja sam u hotelu bio od 10. do 15. srpnja. Možda je on u hotelu bio i duže. Kad smo mi stigli Čobanković je već bio tamo. Svaki dan smo njega i suprugu viđali na večeri, a zajedno smo bili svakodnevno i na vanjskom hotelskom bazenu. Bio je vrlo opušten, vesel, brčkao se i uživao - kaže nam čitatelj.

Da je Čobanković na odmoru u Elaphusi potvrdio nam je njegov sin Ivan. Inače, pet dana za dvije osobe samo s doručkom u Elaphusi košta između devet i 13.000 kuna. Iako mu je blokirana imovina, Čobanković si to moće priuštiti. U ovom luksuznom hotelu rado viđen gost bila je i bivša premijerka Jadranka Kosor, a njezin potpredsjednik Vlade Čobanković znao ju je posjećivati na kavi.

Podsjetimo, Čobanković je pravomoćno osuđen u aferi Planinska u kojoj Uskok tereti optuženike da su prodali Fiolićeve zgrade u Planinskoj Ministarstvu regionalnog razvoja po znatano uvećanoj cijeni. Prema optužnici šteta za državu iznosi punih 38 milijuna kuna. Od toga je u džepu bivšeg premijera Ive Sanadera završilo oko 17,5 milijuna kuna dok su dvije Fiolićeve tvrtke zaradile oko osam milijuna kuna.

Čobanković je priznao da je pomagao Sanaderu u primanju mita pri kupovini zgrade. Bio je osuđen na godinu dana zatvora, no u zatvoru nikada nije bio. Nagodio se s Uskokom pa odgulio četiri tone krumpira za kaznu. Tada je rekao kako je zadovoljan što će na taj način okajati grijehe.

Sada je zatražio da se suđenje ponovi. To je potez bez presedana jer do sada nije zabilježeno da je netko tražio obnovu postupka nakon što je sklopio sporazum s tužiteljstvom te je osuđen na manju kaznu...     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca