Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

Ćorić: Mađarska želi kupiti 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska

Od mađarske strane Hrvatska je prije par tjedana primila pismo namjere od ministra vanjskih poslova Mađarske koji se bavi i pitanjima energetike. Mađarska je spremna kupiti 25 posto udjela, rekao je ministar

Foto: Nova TV
44 komentara

Ministar energetike Tomislav Ćorić otkrio je da je Hrvatska od Mađarske primila pismo namjere za kupnju 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska pod određenim uvjetima.

- Od mađarske strane Hrvatska je prije par tjedana primila pismo namjere od ministra vanjskih poslova Mađarske koji se bavi i pitanjima energetike. Mađarska je spremna kupiti 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska pod određenim uvjetima. U fazi smo razgovora - rekao je Ćorić za Dnevnik Nove TV. 

Zagreb: Prstenov gospodarski forum ĆORIĆ UZ SLAVICU 'Za ravnateljicu NP Krka smo izabrali najbolju kandidatkinju'

Komentirao je i gradnju spalionice u Konjščini, a građanima je rekao da ne trebaju strahovati. 

- Bilo kakav objekt za energetsku oporabu treba biti ucrtan u prostorni plan kako općine, tako i županije. Ja ne znam je li ovaj objekt ucrtan. Ovo je prvi glas doista po pitanju energetske oporabe u Konjščini koji je došao do mene - rekao je Ćorić. 

GOSPODARENJE OTPADOM Krizni eko stožer Ćoriću: Hitno zatvorite Marišćinu, sve smrdi

Kazao je da ne može obećati da spalionice neće biti, ali može obećati "da će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, ukoliko za taj objekt bude trebalo izraditi studiju utjecaja na okoliš, Ministarstvo će formirati radnu skupinu i stručno povjerenstvo, koje će procijeniti udovoljava li taj objekt najvišim ekološkim standardima". 

Potvrdio je i da je smjenjen direktor HOPS-a Mario Gudelj nakon što je ranije ovog tjedna smjenjen i jedan od članova Uprave, Ivica Modrić. Podsjetimo, Modrić je prije tjedan dana teško ozlijedio muškarca (32). 

HDZ GA SUSPENDIRAO Nokautirao mladića na Vrbiku: Ivica Modrić završio u pritvoru

Kako je istaknuo Ćorić, "riječ je o natječaju za nabavke dijelova opreme koji nisu odgovarali nekim dosadašnjim standardima i u tom kontekstu Gudelj je izgubio povjerenje". 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message