News

Komentari 10

Ćorić: Plenković je u Zadru slijedio sve upute epidemiologa

Ćorić: Plenković je u Zadru slijedio sve upute epidemiologa

Što se nas tiče spremni smo u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu jasno komunicirati naš program i ono što nudimo građanima u naredne četiri godine, a to je sigurna Hrvatska, poručio je Ćorić.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u srijedu kako je premijer Andrej Plenković prilikom boravka i druženja na teniskom turniru u Zadru slijedio sve upute epidemiologa i HZJZ-a te je poručio kako je ta priča završena.

- To su kritike koje dolaze prije svega od kvazi šefa oporbe gospodina Bernardića, i ovih njegovih pridruženih snaga tipa Krešimir Beljak i ostalih. Nažalost mi smo u situaciji u kojoj se osoba koja se kandidira za predsjednika Vlade, mislim na Bernardića, sakriva iza čitavog niza ostalih političkih subjekata u našoj zemlji. Izbjegava sučeljavanje, bježi od njega, i zapravo jedino što radi je širi neistine, kaos sije po obali i unutrašnjosti, i na taj način valjda misli kreirati neku bolju Hrvatsku, to je žalosno - rekao je novinarima Ćorić uoči užeg kabineta Vlade.

Na pitanje novinara je li to loša poruka građanima koju premijer šalje, Ćorić je kazao kako je jedan od članova zdravstvenog savjeta SDP-a dao izjavu prema kojoj je vrlo jasno i nedvosmisleno ukazao na to da predsjednik Vlade ne treba ići u samoizolaciju.

- I tu je ta priča završena - dodao je.

- Naravno da onima koji nemaju nikakav drugi sadržaj u ovome trenutku odgovara da se razgovara o tome, da kreiraju kaos, da pričaju o izmišljenim aferama, i zapravo na taj način skreću pozornost cjelokupnoj javnosti s onoga što nam treba, a to je sadržaj, i vrlo jasan pogled na to kako i na koji način Hrvatsku voditi dalje - naglasio je Ćorić.

Smatra kako cijela situacija ne može naštetiti HDZ-u na izborima, te da se premijer pridržavao svih vrlo jasno zadanih uputa epidemiologa i HZJZ-a.

- Što se nas tiče spremni smo u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu jasno komunicirati naš program i ono što nudimo građanima u naredne četiri godine, a to je sigurna Hrvatska - poručio je Ćorić.

Istaknuo je da je Hrvatska i danas, kada brojimo 22 zaražene osobe, jedna od najsigurnijih destinacija u Europi.

- S obzirom na broj zaraženih, oporavljenih i preminulih mi smo pokazali u proteklih nekoliko mjeseci da se jako dobro nosimo s ovom krizom i tako ćemo nastaviti i dalje - kazao je Ćorić.

Ministar vjeruje kako će izlaznost na predstojećim izborima "biti kao i na prethodnima".

Krajem kolovoza novi sastanak s mađarskom stranom

Ćorić je komentirao i današnji sastanak s predstavnicima mađarskog MOL-a.

- To je prvi preliminarni sastanak, koji je uslijedio nakon preliminarnog izvješća koje su naši konzultanti ponudili hrvatskoj strani, odnosno Savjetu za Inu. Upoznali smo mađarsku stranu s procesom koji je obavljen, i utvrdili neke daljnje korake. Ne želimo opterećivati ovo predizborno vrijeme tim daljnjim koracima tako da će oni uslijediti nakon podnošenja konačnog izvješća Lazarda hrvatskoj Vladi, u drugoj polovici mjeseca srpnja. Krajem kolovoza očekujemo novi sastanak s mađarskom stranom - najavio je Ćorić.

Na pitanje hoće li biti novca da Hrvatska preuzme Inu Ćorić kaže kako vjeruje da postoji način.

- Ukoliko se mi i druga strana nađemo na fer cijeni, temeljem ove analize koju ćemo imati krajem sljedećeg mjeseca, vjerujem da postoji način da hrvatska dođe do ukupnog udjela u Ini. O scenarijima kako do toga doći ćemo promišljati u narednim tjednima, postoji nekoliko scenarija - zaključio je ministar.

Najčitaniji članci