News

Komentari 11

Čović čestitao Dan državnosti, očekuje potporu Hrvatima u BiH

Čović čestitao Dan državnosti, očekuje potporu Hrvatima u BiH

Dragan Čović čestitao je u Dan državnosti hrvatskom državnom vodstvu i pritom izrazio očekivanje da će službeni Zagreb pomoći ostvarenju jednakopravnosti tamošnjih Hrvata po uzoru na zajedništvo iz rata

Ovaj povijesni datum prilika je da se prisjetimo neprocjenjivosti hrvatskog zajedništva i svih trenutaka koje smo skupa u tim bremenitim vremenima prošli. Hrvatski narod u BiH je dao svoj nemjerljiv doprinos u obrani i uspostavi današnje suverene Republike Hrvatske i opet bi stali u zaštitu Lijepe naše, stoji u Čovićevoj čestitki predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, države Zoranu Milanoviću i Sabora Gordanu Jandrokoviću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dodao je kako kako je Dan državnosti prigoda podsjetiti se i biti ponosan na sva dostignuća u postizanju slobode, a napose na žrtve koju su dali branitelji za svoju domovinu. Čović je izrazio očekivanje kako će Republika Hrvatska podržati sunarodnjake u Bosni i Hercegovini kako bi ostvariti jednakopravan status u toj zemlji, te put ove zemlje k EU i NATO savezu.

- Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dalje se bori za uspostavu jednakopravnosti i ustavom zajamčene konstitutivnosti. U sljedećem razdoblju u kojemu moramo riješiti sva otvorena pitanja uzdamo se i u pomoć i medijaciju institucija RH kako bi ubrzali euroatlantski put koji je jedini jamac demokratskih procesa i prosperiteta i put koji nema alternativu - naveo je Čović u čestitki povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. 

Najčitaniji članci