Obavijesti

News

Komentari 141

Čovjek iz sjene: Svjedok i siva eminencija svih naših Vlada...

Čovjek iz sjene: Svjedok i siva eminencija svih naših Vlada...
1

Čak je i Ana Karamarko rekla da su on i suprug obiteljski prijatelji s njim. Iako ima 63 godine, Petrović se čitavu svoju poslovnu karijeru držao duboko u sjeni važnih političkih aktera

VIDEO

Josip Petrović, kojeg često zovu i Jozo, puno je više od obiteljskog prijatelja Tomislava Karamarka. Naši sugovornici tvrde da je on bio na sastancima s Karamarkom dok je još bio “samo” šef HDZ-a na kojima su se rješavale političke i poslovne stvari. Svoje prijateljstvo i ne kriju, ali ga uvijek žele umanjiti te zato uvijek spominju da odvajaju poslovno i privatno. Nedavno je Karamarko izjavio da ga zna već godinama iz KK Zagreb, ali jasno je da su njihovi odnosi puno dublji.

Čak je i Ana Karamarko rekla da su on i suprug obiteljski prijatelji s njim. Iako ima 63 godine, Petrović se čitavu svoju poslovnu karijeru držao duboko u sjeni važnih političkih aktera. Gotovo nikad nije istupao u javnosti, nerado razgovara s medijima i svoj posao radi tiho u pozadini. S Ivom Sanaderom je također bio veliki prijatelj i savjetovao ga. Prije nego što je postao član uprave Ine, radio je u Konzumu. S Ivom Sanaderom je sudjelovao i na sastanku na operi u Veroni što je kasnije izbilo u veliku aferu jer je tada navodno dogovorena prodaja Plive američkom Barru.

Čak sedam godina, od 2004. do 2011. godine, Petrović je sjedio u upravi Ine. U rafinerijskom poslovanju koje je vodio nakupili su gubitke. I to kao hrvatski predstavnik, ali je očito već i tada održavao dobre veze s MOL-om jer je, navodno, upravo on dogovorio sastanak čelnika MOL-a Zsolta Hernadija. Kasnije je to rezultiralo optužnicom protiv Sanadera da je uzeo deset milijuna eura mita kako bi prepustio upravljačka prava u Ini MOL-u. Nakon što je prestao raditi u Ini, MOL ga je angažirao kao konzultanta i lobista, a to je vrlo neobično s obzirom na to da je takva praksa inače zabranjena.

Ilona Fodor, koja je iz MOL-a bila zadužena za kontakt s Petrovićem, izjavila je na sudu da se on bavio onim što bi se moglo prevesti kao “politička špijunaža”, obavljao poslove i davao im potrebne savjete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petrović je prije tri godine bio i uhićen u sklopu velike Uskokove akcije s tzv. Čepinskom skupinom, koja je kupovala najpovjerljivije informacije od inspektora koji su sudjelovali u istragama.

Ana Karamarko: I uz gubitke je brzo uspjela u karijeri

Ana Šarić je karijeru gradila u marketingu, odnosima s javnošću. Ima s partnericama i frizerski salon Opium u Zagrebu, a ove godine je otvorila i salon za kućne ljubimce. Prijatelji je opisuju kao iznimno upornu i radišnu, ali i da ima izuzetno veliki utjecaj na sadašnjeg supruga Tomislava Karamarka.

Radila je u EPH, a tvrtku Drimia osnovala je 2012. godine, nešto prije nego što je Karamarko postao postao predsjednik HDZ-a. Koga sve zastupa i za koga radi na službenim stranicama nije bilo moguće vidjeti. U prve dvije godine poslovanja, baš kad je trajao i ugovor s Petrovićem, nakupila je 700.000 kuna gubitaka. Nedavno nam je rekla da će 2015. poslovati pozitivno. Podaci još nisu poznati. Ima dva stana u Zagrebu i godišnje je prijavila primanja 401.600 kuna, te dodatnih 324.000, što je više od supruga, potpredsjednika Vlade. Sudjeluje u kampanjama za zaštitu životinja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a