News

Komentari 1

Crna Gora: Vlada osuđuje nasilje

U Budvi već danima traju neredi i incidenti oko predaje vlasti novoj vladajućoj većini. Spor u Budvi počeo je 17. lipnja kada je gradonačelnik odan prosrpskoj oporbi odbio predati vlast vladajućoj koaliciji unatoč gubitku većine u lokalnom parlamentu.

Nakon posljednjih incidenta crnogorska vlada pozvala je nadležne organe da „odlučno i zakonito spriječe, suzbiju i sankcioniraju svaki pokušaj potkopavanja demokracije i ugrožavanja mira i sigurnosti građana“.

“Sinoć, ali i danima prije toga, svjedočimo direktnim i bezobzirnim primjerima protupravnog i izgredničkog ponašanja pojedinaca i grupa u više crnogorskih gradova”, navodi u priopćenju crnogorska vlade, istaknuvši da je „na djelu oprobani obrazac ponašanja određenih političkih subjekata, koji za cilj ima destrukciju prema državi i njenim institucijama, i izazivanje nestabilnosti u Crnoj Gori“.

Iz crnogorske vlade upozoravaju da je napad na policijsku uniformu, napad na državu Crnu Goru i njene temeljne vrijednosti, te da „nasrtaj na svakog policajca koji pošteno zarađuje za kruh svojoj porodici predstavlja nasilje u najprimitivnijem obliku“.

Crna Gora: Vlada osuđuje nasilje