Obavijesti

News

Komentari 35

Splićani navalili na trgovine: 'Koristite samo javni prijevoz'

Splićani navalili na trgovine: 'Koristite samo javni prijevoz'
1

I u Hrvatskoj se zadnjih par godina sve više trgovaca odlučuje za prodaju svojih proizvoda po sniženim cijenama u sklopu Black Fridaya

VIDEO

Na prometnicama u Splitu u smjeru trgovačkih centara, posebno u Vukovarskoj i u Ulici Josipa Jovića, stvaraju se izrazite gužve i zastoji. Naravno, riječ je o navali u trgovine zbog Black Fridayja kada kupce očekuju popusti.

- Pozivamo na oprez i savjetujemo korištenje javnog gradskog prijevoza, te molimo da se poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika - poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Građani će danas potrošiti čak 500 milijuna kuna

Hrvatska gospodarska komora (HGK) procjenjuje da će tijekom 'crnog petka' i cijelog tog tjedna, tijekom kojeg trgovci uvode sniženja na svoje proizvode u rasponu od 20 do 70 posto, građani potrošiti oko 500 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Procjena je da će se tijekom Black Friday (weeka) i ove godine potrošiti oko 500 milijuna kuna, odgovorili su iz HGK-a na pitanje Hine da procjene potrošnju.

Pokretanje videa...

01:15

U sklopu Black Fridaya raspon sniženja kreće se između 20 i 70 posto, kažu u Komori.

Napominju da su posebni oblici prodaje u Hrvatskoj regulirani Zakonom o zaštiti potrošača, koji definira pitanja kao i pravila provođenja prodaje na taj način. Prilikom prodaje po posebnim oblicima prodaje nema propisanih raspona sniženja, no nužno je držati se dobre trgovačke prakse, kao i ostalih pozitivnih zakonskih propisa, navode još u HGK-u.

Prodaja po promotivnim cijenama u sklopu tzv. Black Fidaya potekla je s američkog tržišta. I u Hrvatskoj se zadnjih par godina sve više trgovaca odlučuje za prodaju svojih proizvoda po sniženim cijenama u sklopu Black Fridaya. Neki svoje promotivne prodaje u tzv. Black Fridaya provode i cijeli tjedan - Black week.

U SAD-u bi, po procjeni tvrtke Adobe, koja prati i analizira on-line prodaju, ove godine vrijednost on-line prodaje na Black Friday mogla dosegnuti 5,9 milijardi dolara ili 15 posto više nego lani, a na cyber ponedjeljak 7,8 milijardi dolara ili 17,6 posto više.

Internet Retailer, tvrtka koja objavljuje analize o e-trgovini, procjenjuje da će on-line prodaja u tom razdoblju (od petka do ponedjeljka) u SAD-u iznositi 21,6 milijardi dolara, za otprilike četvrtinu više nego procjenjuju u Adobeu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor