Obavijesti

News

Komentari 36

'Crnjac i Galić ne terete Ivicu Todorića i neće biti pokajnici'

'Crnjac i Galić ne terete Ivicu Todorića i neće biti pokajnici'
1

Na upit koliko je krivnja revizora, Grubišić je naglasio kako je ona ogromna. Linić se složio s Grubišićem, dodajući kako niti nadzor nad revizorima nije bio kvalitetno napravljen

VIDEO

Drugi dan akcije Agrokor! I danas pretraga Kulmerovih dvora! Državno odvjetništvo ispitalo dvanaestero jučer uhićenih. Tko se kako branio? Hoće li uskoro u Hrvatsku stići i Todorići?

U emisiji Otvoreno na HRT-u gostovali su odvjetnik  Mate Matić, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Krešimir Krsnik, bivši ministar financija Slavko Linić i financijski savjetnik Andrej Grubišić.

Odvjetnici Matić i Pavasović Visković odbacili su špekulacije da su njihovi branjenici Mislav Galić i Ivan Crnjac teretili Ivicu Todorića i da će u kasnijem postupku biti pokajnici.

'Mediji su pogrešno prenijeli da je Mislav Galić teretio Todorića, on je iznio obranu i porekao djela koja mu stavljaju na teret. Rekao je samo činjenicu da on s financijama nije imao nikakvih dodirnih točaka', poručio je Matić. Pritom je naglasio da je njegov branjenik svoju obranu nije donio preko noći.

'Dio medija već neko vrijeme govori o pokajniku, to je zločesta konstrukcija. Pokajnici su polusvijet unutar polusvijeta, to je osoba koja je sudjelovala u kriminalnim radnjama i svoju poziciju rješava prebacivanjem odgovornosti. Crnjac neće biti pokajnik i nikoga neće teretiti, on će samo braniti svoju poziciju', rekao je Pavasović Visković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potpuno je izvjesno da će biti novih uhićenja kazao je Pavasović Visković, dodajući kako će se neke stvari dokazivati isključivo dokumentacijom. 

Odvjetnik Krsnik je ustvrdio je da je riječ o političkom procesu.

'Ako država intervenira, ako je došlo do razvlašćenja i država je postavila izvanrednu upravu, a država je politika, samim tim činom je to politika. Da nije bilo lex Agrokora pitanje je da li bi do uhićenja uopće došlo', rekao je Krsnik.

Dodao je da je politika uvijek koristila Todorića, a sada ge je odbacila.

'Agrokor je rastao zajedno s politikom i politika je rasla uz Agrokor. Političari su, primjerice  rekli Todoriću 'uzmite tu tvrtku i zaposlite ljude'. Mislim da su istom prugom išli Agrokor i politika i sad sve prebacivati na Agrokor, to je predstava za javnost koja će se obiti mnogima o glavu', zaključio je Krsnik.

Grubišić, kao i Krsnik, smatra da ne bi bilo uhićenja da nije bilo lex Agrokora.  

'Došlo bi do dogovora s vjerovnicima i ne bi bili istrage', uvjeren je Grubišić.

Upitan je li očekivao da će Agrokor ovako završiti Linić je da se bojao toga jer je znao na koji način Todorić posluje.

'Kada netko sav razvoj temelji na tuđim sredstvima tada to rijetko završava dobro. Ali smatram da je to bilo poznato i bankama i faktoring kućama i dobrom dijelu dobavljača. Svi su znali u koje rizike ulaze. Ono što me iznenadilo su pozajmice na teret tvrtke za osobnu potrošnju. Nisam očekivao da se to u koncernu Agrokor ne može dogoditi', zaključio je Linić.

Na upit koliko je krivnja revizora, Grubišić je naglasio kako je ona ogromna. Linić se složio s Grubišićem, dodajući kako niti nadzor nad revizorima nije bio kvalitetno napravljen, što je, prema njegovom mišljenju, dovelo do kraha Agrokora.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje