Obavijesti

News

Komentari 2

Croatia Airlines u 30 godina prevezao više od 38,2 mil. ljudi

Croatia Airlines u 30 godina prevezao više od 38,2 mil. ljudi
1

Prvi komercijalni let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991. iz Zagreba u Split, dok je povezivanje sa svijetom počelo 5. travnja 1992. godine, prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb-Frankfurt

VIDEO

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines ove godine obilježava 30 godina od osnutka, uz slogan koji su kreirali sami zaposlenici - "Stvaramo uspomene već 30 godina", izvijestili su iz te kompanije, uz podatak da su od osnutka do sada prevezli više od 38,2 milijuna putnika.

Croatia Airlines osnovana je 7. kolovoza 1989. u Zagrebu pod nazivom Zagreb Airlines d.d. (Zagal), kao poduzeće za zračni prijevoz koje je s radom počelo u prosincu iste godine pružajući uslugu prijevoza poštanskih pošiljaka, da bi sadašnji naziv dobili 23. srpnja 1990. godine, čime su postali nacionalna aviokompanija za prijevoz putnika, robe i pošte.

Prvi komercijalni let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991. iz Zagreba u Split, dok je povezivanje sa svijetom počelo 5. travnja 1992. godine, prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb-Frankfurt.

"Od prvog leta do kraja veljače ove godine naši su zrakoplovi ukupno obavili 589.500 letova i ukupno prevezli više od 38,2 milijuna putnika. Od toga je na letovima unutar Hrvatske bilo nešto više od 11,4 milijuna putnika, na međunarodnim letovima nešto više od 24 milijuna putnika, a na izvanrednim (čarter) letovima malo više od 2,8 milijuna putnika", ističu iz Croatia Airlinesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Flota Croatia Airlinesa sastoji se od 12 zrakoplova - dva Airbusa 320, četiri Airbusa 319 i šest manjih zrakoplova Dash 8-Q400, a tijekom predstojeće turističke sezone u redovitom će prometu letjeti u 38 odredišta u 24 države.

Iz kompanije napominju i kako su u ovoj obljetničkoj godini počeli i s vizualnim osvježenjem flote - na zrakoplovima je povećan logotip Croatia, kvadrat kao prepoznatljivi simbol hrvatskoga nacionalnog identiteta se još više proteže na trup zrakoplova, a tu su i druge vizualne modifikacije kako bi zrakoplovi postali još prepoznatljiviji promicatelji države.

U povodu obljetnice iz Croatia Airlinesa najavljuju i razne nagradne igre i iznenađenja za putnike. 

Croatia Airlines je članica najvažnijih zrakoplovnih udruženja, poput Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) i Star Alliancea, najvećeg zrakoplovnog saveza na svijetu. "Na europskom zrakoplovnom nebu Croatia Airlines danas je europski avioprijevoznik srednje veličine, kojeg putnici prepoznaju po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge", ističu iz ostalo iz te kompanije. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a