Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Croatia osiguranje oprema varaždinske osnovnoškolce

Više od 10.000 osnovnoškolaca u 33 osnovne škole u Varaždinskoj županiji dobit će 1545 Arduino setova za razvoj znanja programiranja i logičkog razmišljanja

Foto: Smuk Luka

Donacijom vrijednom ukupno 200.000 kuna Croatia osiguranje financiralo je većinu potrebnog iznosa za nabavu nastavnog kompleta s kojim će varaždinski osnovnoškolci moći učiniti prve pokušaje programiranja i razvijati logičko razmišljanje. Svaka škola dobiva setove za cijelu generaciju učenika, čime se postiže ravnopravan pedagoški standard, a najviše ih stiže u osnovne škole Ludbreg, Ivanec i Novi Marof. Arduino setovi jedan su od najnaprednijih dostupnih obrazovnih alata s kojim će učenici varaždinske županije imati priliku razviti sve svoje potencijale u STEM disciplinama. 

„Croatia osiguranje aktivno je uključena u niz društveno korisnih projekata koji trajno podižu kvalitetu života zajednice, pogotovo na području obrazovanja. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao partner i najbolji osiguratelj brojnih škola i što imamo priliku podržati njihove napredne programe edukacije putem ove vrijedne tehnološke donacije”, poručio je regionalni direktor za korporativne klijente, Ivan Jurina. 


 “Društveno odgovorno poslovanje i održivost usko su vezani  uz temeljnu djelatnost, vrijednosti i osobnost Croatia osiguranja, a diljem Hrvatske godišnje ulažemo u više od 250 sponzorskih i donacijskih projekata. Posebno nam je drago što smo upravo u Varaždinskoj županiji mogli uložiti u budućnost najmlađih naraštaja. Ono što znaju naši klijenti, partneri i suradnici, zajednica i ono što znamo mi, zaposlenici – jednostavno je: dobro je biti u Croatiji”, poručila je regionalna direktorica Croatia osiguranja, Ivana Krobot. 
Ova vrijedna akcija podržava visoke standarde u obrazovanju Varaždinske županije koja je i prije pokazala da potiče razvoj informatike, novih tehnologija u obrazovanju i područja STEM-a, pa je tako prošle godine za učenike osnovnih škola nabavljeno i 1440 BBC micro bitova. 


Arduino set koji stiže varaždinskim osnovnoškolcima je jednostavan obrazovni alat koji se sastoji od hardwarea (matične ploče, raznih elektroničkih uređaja poput svjetlećih dioda, otpornik, senzora) i softwarea u vidu jednostavnog programskog jezika koji učenici mogu lako savladati. Učenici će samostalno biti u prilici kreirati jednostavne robotiće ili isprogramirati matičnu pločicu da obavlja sitne zadatke (prepoznaje pokrete, pali i gasi svjetla, otvara i zatvara vrata...). Na taj način neposredno i kroz igru, imat će priliku shvatiti osnove programskih jezika i primjene programiranja, a Arduino setovi prikladni su za rad u području informatike, tehničkog odgoja, matematike i fizike. 


Croatia osiguranje predstavlja više od 130 godina iskustva i bogate povijesti, stručnosti i napretka u poslovanju, pouzdanih partnerstava te financijske stabilnosti i predvodništva u inovacijama. Dugotrajnim sudjelovanjem u društvenom životu zajednice putem donacija i sponzorstava Croatia osiguranje doprinosi razvoju te općenito boljoj kvaliteti života u Republici Hrvatskoj. 

 

Tema: Promo sadržaj

Message