News

Komentari 33

Crveni meteoalarm izdali za tri regije, temperature rastu do 38

Crveni meteoalarm izdali za tri regije, temperature rastu do 38

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju izdan je crveni meteoalarm zbog visokih temperatura što znači da je vrijeme izuzetno opasno. Za kninsku regiju izdano je narančasto upozorenje

Sunčano i vruće, u unutrašnjosti uz malu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.  U gorju vrlo mala vjerojatnost za lokalni popodnevni pljusak.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a od sredine dana zapuhat će sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. 

Zbog vjetra trenutno ima ograničenja u prometu, javlja HAK. 

- Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) - stoji u izvješću. 

Kako javlja meteorologinja N1 Tea Blažević, temperature bi u unutrašnjosti Dalmacije mogle ići i do 38 stupnjeva, a tamo je bilo i jučer najtoplije - u splitskoj zračnoj luci izmjereno je 38,8 stupnjeva. 

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju izdan je crveni meteoalarm zbog visokih temperatura što znači da je vrijeme izuzetno opasno. Za kninsku regiju izdano je narančasto upozorenje, također zbog vrućine, a za Velebitski kanal i južnu Dalmaciju žuti meteoalarm zbog vjetra.