Obavijesti

News

Komentari 0

Crveni terorist Carlos Šakal traži smanjenje doživotne kazne

Crveni terorist Carlos Šakal traži smanjenje doživotne  kazne

Carlos Šakal u srijedu je na francuskom sudu zatražio smanjivanje doživotne zatvorske kazne koja mu je izrečena zbog krvavog napada granatom u Parizu 1974. godine.

VIDEO

Carlos Šakal, lijevi militant koji je sedamdesetih i osamdesetih organizirao terorističke napade diljem svijeta, zatražio je smanjivanje doživotne zatvorske kazne. Osuđen je zbog krvavog napada granatom u Parizu 1974. godine. 

Samoprozvani „profesionalni revolucionar“, pravog imena Ilich Ramires Sanchez, u zatvoru je u Francuskoj otkad su ga specijalne snage te države uhitile u sudanskoj prijestolnici Khartoumu 1994. godine. 

Za smrtonosni napad na trgovinu na pariškim Elizejskim poljanama, u kojem je poginulo dvoje, a ozlijeđeno 36 ljudi, proglašen je krivim 2017. godine. 

Crveni Terorist Carlos Šakal nekad je ljetovao u Dalmaciji
Crveni Terorist Carlos Šakal nekad je ljetovao u Dalmaciji

U žalbenom postupku koji je počeo u srijedu neće se tražiti odbacivanje krivnje, nego samo smanjivanje zatvorske kazne, nakon što je najviši francuski sud odbacio prošlu presudu zbog tehničkih pitanja i vratio postupak nižem sudu. Odluka se očekuje u petak. 

Ramirez, rođeni Venezuelanac koji danas ima 71 godinu, ima još dvije doživotne kazne i izgubio je žalbe u tim slučajevima. 

Jedna od njih je za ubojstvo dvojice francuskih policajaca i doušnika u lipnju 1975., a druga za napade na vlakove, željezničku postaju i parišku ulicu 1982. i 1983. godine, pri čemu je poginulo 11 ljudi, a ozlijeđeno ih je još 150. 

Marksistički militant je sedamdesetih i osamdesetih postao najtraženiji bjegunac i najveći neprijatelj zapadnih vlada. 

Terorist 'Šakal' u zatvoru će ostati do kraja svojeg života...
Terorist  'Šakal' u zatvoru će ostati do kraja svojeg života...

Svjetski poznat postao je kad je u ime palestinskog pitanja kao taoce držao ministre energetike država OPEC-a u sjedištu u Beču 1975., kad je poginulo troje ljudi. 

Nadimak Šakal dali su mu mediji nakon što je jedan od novinara u njegovom stanu u Londonu vidio kopiju knjige „Dan Šakala“ Fredericka Forsytha. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.