Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Čučić: Magali kćeri vodi u internat kod Opusa Dei

Ljubomir Čučić tvrdi kako je njegova bivša žena Magali Boers najavila da se seli u Luksemburg. Tamo će živjeti kod bivšeg zaručnika C. Stroncka

D. Puklavec
Foto: D. Puklavec
6 komentara

Ljubomir Čučić, bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji, objavio je na blogu kako je njegova bivša supruga Magali Boers na ročištu pred obiteljskim sudom u Reimsu, u Francuskoj 16. listopada najavila kako će se s njihovo dvije zajedničke kćeri Sarahom i Larom preseliti u Luksemburg. Tamo će živjeti u izvanbračnoj zajednici kod bivšeg zaručnika Carla Stroncka, kojeg je 1996. ostavila zbog njega, tvrdi Čučić. Dodaje i kako je Boers izjavila da je djecu upisala u privatnu školu Notre Dame.
- Ta je institucija zapravo katehetski institut pod izravnom kontrolom Opusa Dei, točnije luksemburškog nadbiskupa Fernanda Francka, deklariranog pristaše ove ekstremne organizacije - kaže Čučić i dodaje kako su metode ove škole više puta bile u središtu javnih skandala, medijskih optužbi i sukoba s roditeljima. Čučić je na istom ročištu zatražio od suda da mu dodijeli potpunu skrb nad djecom i da se Magali zabrani da s njima napusti Francusku te da se djeci osigura "sekularni odgoj i školovanje, pravo na obje kulture (hrvatsku i francusku), kao i pravo na oca koji je zbog perfidnih kleveta i manipulacija njihove majke postao žrtvom neviđenoga pravosudnog i medijskog terora u RH". Odluka francuskog suda očekuje se za 15 dana.
- Poručujem Magali Boers i hrvatskoj javnosti da ću iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva kako bih zaštitio svoju djecu od pomahnitalog fanatizma i sektaškog odgoja - kaže Čučić i traži pomoć od hrvatskih institucija da "izbavi djecu iz ruku ekstremnih, fašistoidnih i rasističkih religijskih grupacija".
Čučić je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora u Hrvatskoj jer je tukao tadašnju suprugu Magali Boers čak i u vrijeme dok je bila trudna. Sud mu je odgodio izvršavanje kazne do 26. listopada kako bi mogao biti na ročištima obiteljskog suda u Francuskoj. Suca Marka Benčića, koji ga je osudio, Čučić poziva da po hitnom postupku proslijedi njegove zahtjeve za izvanrednim pravnim lijekovima Vrhovnom sudu. Tvrdi da Benčić zbog samo njemu poznatih razloga njegove zahtjeve drži u ladici već devet mjeseci.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message