Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
90 komentara

Čudesna plaža: Dupin Bobi se mazi, igra, skače s ljudima...

Bobi je dupin koji već više od dvije godine oduševljava u Novigradskom i Karinskom moru. Stručnjaci upozoravaju da se Bobija ne vuče za peraje

Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
90 komentara

Isprva je pratio čovjeka u kanuu koji je veslao u moru. A onda je primijetio kupače , odrasle i djecu te im prišao. Bio je predivan.

POGLEDAJTE VIDEO : Dupin Bobi u Novigradskom moru

Tako nam je još jedan susret najpoznatijeg hrvatskog dupina opisala čitateljica Daria, koja ga je i snimila u nedjelju u Novigradskome moru. Bobi je ronio ispod kupača , bilo je tu odraslih koji su plivali s djecom, vrtio se okolo. Počeo je skakati u zrak, na opće veselje.

- Nisam stručnjakinja, ali ne mislim da je bio ljutit jer ipak je to sisavac od tri metra i oko 250 kilograma, a koja se sigurno zna braniti od ugroze. Vidjelo se da se želi igrati . Iako je praktični poklopio jednu ženu, pazio je da to bude nježno - kaže Daria. Štoviše, neki su mu prilazili, a dopustio je jednom čovjeku da mu draga vrat , a onda se okrenuo na leđa dok ga je taj čovjek dragao po trbuhu - kaže čitateljica.

POGLEDAJTE VIDEO : Razigranog dupina svi vole. Bobi se igra i skače u plićaku s ljudima

Bobi je dupin koji već više od dvije godine oduševljava djecu i odrasle u Novigradskom i Karinskom moru . Neki su ga uznemiravali gliserima, a mještani i vikendaši, posebice djeca, plašili su se da ga netko ne ubije. Ipak, igra s dupinom, divljom životinjom u njezinu prirodnom okruženju, nije preporučljiva.

Stručnjaci posebno upozoravaju da se dupine, pa i Bobija, ne vuče za peraje jer to može shvatiti kao ugrozu, a onda bi mogao ozlijediti čovjeka. U svakom slučaju, koliko god bilo teško, najbolje je za Bobija, kažu, da ga se pusti na miru i da mu se divimo s udaljenosti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message