Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Čudo medicine: Djevojčica Macie se rodila čak dvaput

Jedan dio bebe stare četiri tjedna liječnici su izvadili vani kako bi mogli otkloniti tumor. Drugi dio je ostao u maternici. Danas je zdrava beba

MSNBC
Video: MSNBC
4 komentara

Macie McCartney je beba koja ima četiri tjedna i dva rođendana. Naime, nakon četiri mjeseca trudnoće doktori su Keri McCartney otkrili tumor koje raste na djetetovoj trtici. Takav tumor, kažu, ima jedna na 35 tisuća beba. Roditelji nisu znali što im je činiti. Tada su pronašli Centar za embrije u Texasu, jedini centar na svijetu koji radi operacije za vrijeme trudnoće. Otkrili su kako tumor uzima krv od malene Macie, oštečujući joj srce. Odlučili su operirati te su izvadili cijelu Kerinu maternicu, a time su djelomično izvadili Macieno tijelo. Tumor je bio veličine grejpa, ali su ga uspjeli otkloniti.
- Nismo htjeli izvaditi cijeli zametak kako majčin organizam ne bi mislio da je vrijeme za rađanje - rekla je Dr. Oluyinka Olutoye iz teksaške bolnice. Nakon što je tumor izvađen Macie je vraćena u maternicu gdje se oporavila u rekordnih 10 tjedana. Tada se rodila po drugi put. Macie je danas zdravo novorođenče sa svijetlom budućnošću.
- Nadali smo se čudu, ali ima trenutaka kada ne ide sve po planu jer Bog ima druge planove - rekla je majka Keri. Upravo iz tog razloga drugo ime malene Macie je Hope (Nada).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message