Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čupala je djevojčicu, prijetila joj smrću, onda bježala policiji

Zagrebački policajci priveli su 24-godišnjakinju koja je u utorak uvečer zlostavljala dijete u okolici Zagreba. Smjestili su je u psihijatrijsku bolnicu, a malenu su predali obitelji na čuvanje

Foto: Snimio čitatelj
87 komentara

Hoćeš da te ubijem, majku ti je***! Sad ću te pod auto bacit p*** ti m******, vrištala je sinoć 24-godišnjakinja dok je čupala dijete u okolici Zagreba.

Prijetnje i krikovi privukli su susjede koji su brzo reagirali. Jedna od stanarki odmah je izašla na balkon i vikanjem pokušala spriječiti daljnje maltretiranje. To joj nije uspjelo i pozvala je policiju.

- Ona se počela derati da je to dijete Turčin i da se oni tako odgajaju - rekla nam je zgrožena čitateljica.

Policija je brzo došla do nje i kad im je opisala o kome se radi, kaže da su policajci odmah prepoznali djevojku. Neslužbeno doznajemo kako su zbog nje i prije morali intervenirati. Otišli su do njezina stana, no nije bila ondje. Počeli su je tražiti po cijelom naselju, a kad su je pronašli, pokušala im je pobjeći.

-   Kad su je napokon našli počela je drama. Iščupala je dijete iz tricikla i počela bježati. Policajci su je dostigli i pokušali joj uzeti dijete iz naručja, no nisu uspjeli. Pozvali su pojačanje i kombijem su došla još tri policajca - prepričala je svjedokinja.

Djevojčica je cijelo vrijeme plakala i bila je prestrašena i u šoku. Vika i galama privukla je i ostale stanare te je ubrzo ulica bila puna ljudi. Kako su rekli, ženu su prijavljivali više puta, no situacija je ostala jednaka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema prvim informacijama nasilnu djevojku su nakon privođenja smjestili u psihijatrijsku bolnicu. Djevojčica je trenutno na sigurnom kod člana obitelji.

Stanari naselja prozvali su institucije i podsjetili na slučaj nedavnog ubojstva dječaka u Puli.

- Zašto institucije ne rade svoj posao. Kome će oni odgovarati i dokad će malena djeca ispastati zbog našeg sustava? - ogorčeni su građani.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić krajem prošlog mjeseca priznala je propuste i odgovornost Centara za socijalnu skrb. Poslala je inspekcije i dodala je kako će napraviti sve da se spriječe slučajevi zlostavljanja, maltretiranja i ubojstva.

- Na centrima za socijalni rad su veliki tereti, pravna zaštita je komplicirana. Centri za socijalnu skrb kao i Ministarstvo preuzet će svoj dio odgovornosti, međutim kao i u svakoj životnoj situaciju nisu za ovakve oblike ponašanja isključivo odgovorni centri. Važna je odgovornost svih resora. Naša odgovornost je u tome što smo uočili i priznali - rekla je Murganić na konferenciji za novinare.

Možda vas zanima i ovo:
Message