Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Curici (3) liječnici ugradili mehaničko 'Berlinsko srce'

Uređaj koji se kontrolira putem laptopa Abigail (3) je dao malo dodatnog vremena koje joj je trebalo da dobije bitku za život. Konačno je nađen donor

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
1 komentara

Abigail Hall (3) upisala se u knjigu medicinskih čuda kad joj je zbog srčanog nedostatka život spašen pomoću mehaničkog srca. Abigail je imala samo jednu srčanu klijetku te je odmah stavljena na listu čekanja za transplantaciju. Na žalost, srce koje je dobila nije joj odgovaralo, a stanje joj se iz dana u dan pogoršavalo. Tada su joj liječnici odlučili ugraditi mehaničko srce, poznato kao "Berlinsko srce", da je održe na životu dok ne nađu donora. Operacija joj je spasila život. Berlinsko srce preuzelo je posao i počelo pumpati krv. Uređaj koji se kontrolira putem laptopa Abigail je dao malo dodatnog vremena koje joj je trebalo da dobije bitku. Konačno je nađen i odgovarajući donor te je djevojčici, tri dana prije trećeg rođendana, ugrađeno novo srce.
- Sada je puna energije, stalno bi se igrala, a prije je samo htjela odmarati pred TV-om - kaže Abigailina majka Gillian (35). No ono što je najviše veseli je boja Abigailinih noktiju i usnica, koja konačno više nije plava.
- Ne možemo izraziti zahvalnost obitelji koja je darovala srce vlastitoga djeteta. Bilo je to tragično razdoblje za njih, a mračno za nas. Zahvaljujući njihovoj nesebičnosti, mi smo dobili nadu, a Abigail život - kaže otac Stephen (40).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message