Obavijesti

News

Komentari 6

Curicu su oteli na 2. rođendan, nakon 38 godina pronašli trag

Curicu su oteli na 2. rođendan, nakon 38 godina pronašli trag
1

Katrice Lee je bila u trgovačkom centru zajedno s majkom i tetom. Majka je otišla po čips, a dijete je nestalo. Policija je sada uhitila bivšeg pripadnika vojske, ali je pušten...

Katrice Lee, dijete britanskog vojnika je u studenom 1981. godine, na svoj drug rođendan, nestalo u trgovačkom centru u njemačkom Paderbornu. Bila je s majkom i tetom koje su kupovale slatkiše za rođendansku zabavu dok je otac parkirao automobil.

Majka je nakratko ostavila dijete sa svojom sestrom kako bi se vratila po čips. Curica je krenula za majkom i nestala. 

Tražili su ju vojska, njemačka policija i građani, ali ju nisu pronašli. 

- Kroz zadnjih 38 godina prošli smo pakao. Kao i svi roditelji kojima su nestala djeca, nadamo se sretnom kraju, ali to je neizvjesno. Nadamo se da ćemo barem dobiti neke odgovore - rekao je Richard Lee, otac (69) djevojčice britanskom Mirroru.  Ranije je rekao kako vjeruje da su Katrice prodali ili ju je uzeo netko tko nije mogao imati djecu.

U međuvremenu, nakon 38 godina, policija je pronašla novi trag.  

Naime, 23. rujna glasnogovornik vojske je rekao da su uhitili čovjeka koji bi mogao imati veze s nestankom Katrice Lee, a lokalni mediji su objavili kako je pretražena kuća u Swindonu. Navodno je uhićen bivši pripadnik vojske koji je u međuvremenu pušten no pretraga u  Swindonu i dalje traje. Glasnogovornik vojske je rekao kako je istraga u tijeku te da više informacija sada ne mogu dati. 

U veljači 2017. policija je napravila fotorobot mogućeg otmičara, a objavili su i fotografiju na kojoj se vidi kako bi Katrice mogla izgledati danas.