Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

D. Šuica je kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije

Premijer Andrej Planković je rekao kako Dubravka Šuica dobro poznaje brojne europske teme te da je siguran sam da će biti kvalitetna kandidatkinja za budući kolegij Europske komisije

Foto: PIxsell
7 komentara

Vlada je potvrdila Dubravku Šuicu kao kandidatkinju za povjerenicu Europske komisije. 
- Ona dobro poznaje brojne europske teme i siguran sam da će biti kvalitetna kandidatkinja za budući kolegij Europske komisije - rekao je Andrej Plenković. 

Očekuje da će se razgovori o konkretnim portfeljima nastaviti u sljedeća dva tjedna. Napomenuo je i da svaka ozbiljna Vlada prije formalnog prijedloga obavi i neformalne konzultacije, jer je praksa na razini Europske unije da se ide s onim kandidatom koji će biti prihvaćen od predsjednice  Europske komisije.

- Bilo je nekih komentara u medijima, a i od političara, da idemo prije prema predsjednici Europske komisije nego kroz Vladu i Sabor. To je sasvim normalno i uobičajeno. To više odražava njihovo nepoznavanje tehnologija djelovanja i konzultacija, koji imaju svoj karakter da bi ovi procesi bili uspješni. Budući da smo tek šestu godinu članica EU, za one koji nemaju iskustva i ne znaju dobro je da im to kontinuirano pojašnjavamo - poručio je Plenković. 

Dubravka Šuica bit će danas predstavljena na saborskom Odboru za europske poslove, a s njom stiže premijer i ministar vanjskih poslova. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message