Dabar pregrizao kabel i ostavio Gornji Kneginec bez interneta | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1

Da bar imate internet... Dabar kod Varaždina pregrizao kabel. Cijelo mjesto ostalo bez mreže

Da bar imate internet... Dabar kod Varaždina pregrizao kabel. Cijelo mjesto ostalo bez mreže
7

Načelnik općine Goran Kaniški rekao je kako i inače imaju problema s dabrovima, a ovaj je upao u šaht nakon što je netko s istog ukrao poklopac i tako došao do kabela

VIDEO

Dio mještana općine Gornji Kneginec kod Varaždina u srijedu je ostao bez interneta i to zbog zalutalog dabra. On je tražeći hranu upao u šah Hrvatskog telekoma pa se "počastio" i pregrizao magistralni internetski kabel i tako privremeno ostavio mještane bez interneta i fiksnih telefonskih veza.

- Ako živite u Općini Gornji Kneginec i nemate interneta, evo krivca iz Turčina, gospodin dabar u šahtu HT-a - izvijestio je tada načelnik općine Goran Kaniški.

- Kvar na magistralnom internetskom kabelu u Općini Gornji Kneginec u međuvremenu je saniran te je internet ponovo dostupan korisnicima. Najveći problem zbog nedostatka interneta je bio u poslovanju trgovačkih subjekata u Poduzetničkoj zoni Kneginec. Do ulaska dabra u šaht DTK kanalizacije došlo je iz razloga jer je netko otuđio metalni poklopac na istom - kaže nam Kaniški.

Na teren su izašli djelatnici HT-a, a kada su došli popraviti kvar pronašli su krivca, kojeg su kasnije uhvatili vatrogasci i uspješno ga vratili natrag u stanište.

- Dobili smo dojavu u 11:31 da je životinja upala u šaht. Na teren je izašlo pet vatrogasaca, a dabra smo zatekli zaglavljenog u šahtu Ht-a. Prvo smo mu postavili rampu kako bi sam mogao izaći, ali bio je previše preplašen pa smo ga morali povući van s hvataljkom za životnije. Pustili smo ga u prirodu, u obližnje jezero i on je otplivao dalje. Internet nam se vratio već predvečer - ispričali su nam iz DVD-a Kneginec Gornji.

Iz Telekoma su potvrdili kako je kvar otklonjen istog dana te su korisnicima ponovno dostupne sve usluge.

- Točno je kako se u srijedu dogodio prekid telekomunikacijske infrastrukture uslijed čega je došlo do poteškoća u korištenju fiksnih telekomunikacijskih usluga za dio korisnika na području mjesta Turčin u općini Gornji Kneginec. Prekid je uzrokovao dabar koji uklonjen iz zdenca, nakon čega je izvršena sanacija te su usluge ponovo postale dostupne korisnicima u srijedu nešto prije 17 sati - odgovorili su iz HT-a.

Načelnik Kaniški požalio se kako i inače imaju problema s dabrovima na tom području.

- Upravo sa dabrom trenutno imamo najveće probleme jer isti pregrađuje potoke na općinskom području, a što je naročito problematično prigodom većih oborina. Uz pregrađivanje vodotoka dabar radi i velike štete na stablima, primjerice na drvoredima zasađenim uz ribnjake namijenjene za sportski ribolov te uništava voćke i usjeve poljoprivrednicima (pretežito kukuruz) - kaže Kaniški.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...