Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Da je munja udarila dva metra dalje, pogodila bi moje dijete'

Obitelji Kordić munja je probila betonsku ploču na stropu. Udar munje uništio je 1700 komada crijepa, razbio sve prozore, probio laminat i zapalio sve električne instalacije u kući

52 komentara

Bila sam u ljetnoj kuhinji. Kiša je padala, nisam čula prethodnu grmljavinu i onda je nešto puknulo.
Rekla nam je to plačući Marica Kordić (53) iz Pleternice. U utorak oko 7.35 sati grom je udario u krov kuće njezine obitelji. Uništio je sav crijep, oko 1700 komada, razbio sve prozore i zapalio električne instalacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

'Dim je sukljao iz razvodne kutije'

- Otrčala sam u kuću. U prizemlju je bio svekar (88), a na katu je spavao sin Jakov (22). Kuća je bila puna dima, osjetio se miris zapaljene plastike. Dim je sukljao iz razvodne kutije. Njih dvojica nisu bili ozlijeđeni. Ušli smo u dnevni boravak i u jednom kraju stropa vidjeli rupu. Probijena je debela betonska ploča, a na podu je probijen laminat - rekla je Marica i dodala:

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

- Upravo smo završili adaptaciju kata i pripremali smo se za uređenje potkrovlja. Stavili smo novu instalaciju i opremili kuhinju novim uređajima. Sve je uništeno u nekoliko sekundi. Ipak, zahvalna sam Bogu što mi je poštedio sina, jer da je munja udarila samo dva metra dalje, pogodila bi na krevetu moje dijete.

VELIKA ŠTETA U PLETERNICI Udar groma probio krov i izbio prozore dok je dijete bilo u sobi


- Malo čvršće spavam, ali me je u jednom trenutku probudilo šuštanje iz utičnice koja mi je pored glave, a onda se čuo strašan udar - rekao je sin Jakov.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Gradonačelnica: Pomoći ćemo..

Prvi susjedi su odmah stigli u pomoć, a došli su i pleternički vatrogasci te policija. Predstavnici grada obitelji su pomogli u nabavci PVC folije da se prekrije kuća.

- Pomoći ćemo i financijski - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
HEP je isključio struju, a tek kad se saniraju instalacije te zamijene izgorjeli vodovi, utičnice i prekidači znat će se koliko je ostalo ispravnih električnih uređaja.

- Na stropu u kuhinji bila je žarulja, ali nje sad nema. Što je najzanimljivije, nema ni razbijenog stakla, kao da je isparilo - kaže Marica.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Message