Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Da je vlak iskočio na drugi kraj kanjona, nas ovdje ne bi bilo...'

U Hrastovlju u slovenskoj Istri, blizu granice s Hrvatskom, u utorak je iz tračnica iskočio vlak s cisternama. Iscurilo je 10.000 litara kerozina. Pričali smo s mještanima koji žive blizu

Foto: Ivan grgat/24sata/24ur
4 komentara

Da je vlak i kompozicija vagona koju je vukla lokomotiva ispao sa tračnica na drugoj strani kanjona, mi danas ne bismo pričali.

Tim riječima obratio nam se mještanin malenoga mjesta Hrastovlje u Sloveniji dvadesetak kilometara udaljenog od Kopra kada smo došli na mjesto teške željezničke nesreće.

Naime, u utorak je u jednom desnom zavoju izletio vlak koji je iz luke Kopar prema Ljubljani prevozio na tone litara avionskog goriva. Iz jednog od vagona cisterni iscurilo je 10.000 litara kerozina, i da je samo zaiskrilo, tko zna što bi se desilo.

Foto: Ivan Grgat/24sata

Na terenu dok smo mi tamo bili željeznički je promet bio zatvoren za promet, a drugi nam čovjek slovenskih infrastruktura SŽ-a rekao kako vlak nije izletio zbog brzine.

Tek se treba otkriti koji je bio uzrok izljetanja, a kerozin, pokazale su to analize, zasada nije zagadio podzemlje i pitke vodu. Trenutno se pretakaju ostale količine kerozina u cisterne, a pristup samome mjestu strogo je zabranjen.

Stanovnici Hrastovlja i dalje su u strahu, i s pravom se pitaju neće li možda u budućnosti se takvo nešto ponoviti?

Foto: Ivan Grgat/24sata

Foto: Ivan Grgat/24sata

Foto: Ivan Grgat/24sata

Možda vas zanima i ovo:
Message