News

Komentari 77

'Da se 100.000 vojnika nalazi na granici s Hrvatskom, ne bi govorio o šarlatanstvu'

'Da se 100.000 vojnika nalazi na granici s Hrvatskom, ne bi govorio o šarlatanstvu'

Što znači ta manifestacija beskrajne ljubavi? Jer Plenković će zbrisati u Bruxelles ako zagusti, ali hrvatski vojnici tamo neće ići. Neće ni američki, rekao je hrvatski predsjednik

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u petak je u svojoj objavi na Twitteru kritizirao predsjednika Republike Zorana Milanovića.

- Da se više od 100 tisuća vojnika nalazi na granici s Hrvatskom, predsjednik Milanović ne bi potencijalni posjet ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već izrazom solidarnosti i prijateljstva - napisao je ukrajinski predsjednik.

Podsjetimo, predsjednik Milanović opisao je kao "obično šarlatanstvo" posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini.

- Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se što će biti sutra. Što znači ta manifestacija beskrajne ljubavi? Jer Plenković će zbrisati u Bruxelles ako zagusti, ali hrvatski vojnici tamo neće ići. Neće ni američki - rekao je Milanović.

Milanović se pita "vodi li se tako vanjska politika" Hrvatske.

- To su užasno ozbiljne stvari, ali užasno ozbiljne. Za mene je to obično šarlatanstvo", rekao je predsjednik i poručio Ukrajincima da se ne uvrijede. Imam simpatiju i empatiju. Nije lako, ali priča je puno kompleksnija - zaključio je Milanović.

Najčitaniji članci