Obavijesti

News

Komentari 4

Da, treba s njima razgovarati o opasnim glupostima. Trebalo je početi prije deset godina

Da, treba s njima razgovarati o opasnim glupostima. Trebalo je početi prije deset godina
1

Problem se svodi na demoniziranje djece. A oni očito zaista ne razumiju koliko je strašno dovesti nečiji život u pitanje ulijevanjem dezinficijensa u nečiju vodu ili fizičkim napadom i prijetnjama. Ili - ne vide drugi izlaz?

VIDEO

Treba li kazniti učenike koji su nastavnici ulili dezinficijens u vodu? Treba. Posebno stoga što se radi o srednjoškolcima, dakle mladim ljudima koji bi već trebali moći procijeniti kakvu štetu može nanijeti njihovo ponašanje ili odluka. Treba li ih osuđivati, prozivati, nazivati brojnim strašnim nazivima - nipošto. I ministar Fuchs tu je u pravu - s ovim mladima treba prvenstveno razgovarati. Treba uzeti u obzir sve fiziološke, društvene, životne okolnosti u kojima se danas mladi nalaze, od činjenice da su u toj dobi skloni nerazumnim odlukama, da je kraj školske godine opterećene problemima, do toga da su djeca u posljednje dvije godine itekako prepuštena kaosu u kojem nitko ne želi preuzimati odgovornost ni zašto, pa ni za njih. Posebno ne u obrazovnom sustavu. Je li to opravdanje za ovu opasnu glupost? Nikako. Jednako kao što je neprihvatljivo ministrovo umanjivanje situacije izjavom da on kao toksikolog procjenjuje da nastavnica neće imati posljedica. A što da je bilo posljedica? Da se toj nastavnici zaista dogodilo nešto ozbiljno i da maloljetnici ostatak života moraju živjeti s činjenicom da su nekoga ozbiljno ozlijedili? Već godinama svjedočimo agresivnim ispadima školske djece, već od rane dobi. Vrlo često, pritom, roditelji ne znaju, ne vide, ne žele priznati da im već desetogodišnjaci psuju, napadaju, izazivaju, udaraju... Škole kubure s raznim programima, edukacijama, uglavnom uz pomoć udruga (koje se tako voli napadati da “sišu” državni novac), a istovremeno od te iste države ne dobivaju dovoljno stručnog osoblja, potpore itd. Znate li kad je usvojen Nacionalni plan prevencije nasilja u školama? Prije jedva dvije godine, krajem 2019., nakon štrajka prosvjetara. Znate li kako se provodi u vašoj školi? Da, uglavnom se ne zna ili ne provodi. Roditelji su neskloni suočavanju i suradnji jer se problem svodi na demoniziranje djece i proglašavanje onih kojima treba najveća zaštita - zločincima, huliganima (to čine i sami nastavnici), nasilnicima... A oni očito zaista ne razumiju koliko je strašno dovesti nečiji život u pitanje ulijevanjem dezinficijensa u nečiju vodu ili fizičkim napadom i prijetnjama. Ili - ne vide drugi izlaz? Istina nikad nije jednostavna. Da, s mladima treba razgovarati - ne im tek držati bukvice kad dođe do problema ili im puniti glave vašim osobnim ratovima. S mladima treba razgovarati stalno, a razgovarati znači i slušati ih. I trebalo je početi prije barem deset godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa