Obavijesti

News

Komentari 50

Damir Kajin i službeno postao kandidat za istarskog župana

Damir Kajin i službeno postao kandidat za istarskog župana
3

Kome da vratim saborski mandat, Jakovčiću? Pa nije to njegov mandat. Ja sam nosio te liste, ne on. Kada postanem župan, vraćam mandat IDS-u, rekao je Kajin

VIDEO

SDP će na predstojećim lokalnim izborima podržati Damira Kajina kao kandidata za istarskog župana jer je on prava osoba koja će pokrenuti promjene u vođenju Županije. On je borac za rješavanje problema običnih ljudi, rekla je SDP-ova povjerenica za Istru Ada Damjanac. 

"Istra je zrela za promjene"

Damir Kajin rekao je da je danas simboličan dan kojim počinje novo istarsko proljeće. 

- Istra je zrela za promjene. Vlast ćemo vratiti narodu a građanima ćemo ponuditi politiku jednakih šansi. Dosta je bilo nametnutog straha Istrijanima - rekao je Damir Kajin u  SDP-u u Puli. Dodao je kako je bilo dosta „separatističkih ratova s Vladom“ koja nije Istri okrenula leđa te smatra kako je pred Istrom veliki investicijski ciklus koji će stabilizirati gospodarske prilike u ovoj i idućoj godini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi projekti i investicije

Govorio je o investicijama u  vodoopskrbi, cestogradnji, dogradnji nove pulske bolnice, novog studentskog kampusa u Puli te dodao kako će se u ovoj godini u Istru investirati najmanje jedna milijarda kuna više nego 2011. ili 2012 proračunskog javnog novca. To znači i  povratak na posao najmanje 1500 građevinara iz Istre, odnosno Hrvatske. Naglasio je da se rad županijskih dužnosnika i „kretanje“ novca mora nadzirati. 

- Ova široka, sveistarska koalicija to jamči. Ovo u što smo krenuli zajedno s građanima Istre nije bitka za vlast, već bitka za Istru, koju ćemo s građanima Istre i dobiti - rekao je Kajin i dodao  da u  toj koaliciji neće biti mjesta za one koji su „omastili brk“. Istaknuo je loše uvjete pulske Opće bolnice i dug od oko 200 milijuna kuna za što je potrebna pomoć države. Dodao je kako se u upravo u Istri treba početi voditi bitka protiv droge. 

- 2011. Istra je zabilježila izvoz od 1,339 milijardi dolara, a uvoz u 2011. Od 1,022 milijarde dolara. Za 2012 podaci su porazni - rekao je Kajin i napomenuo kako treba pomoći poljoprivrednicima i ribarima koji su „na izdisaju“. 

"Ima mjesta za sve"

Istra mora razumjeti hrvatski politički, gospodarski i socijalni trenutak, a bogatiji, financijski moćniji gradovi Istre moraju shvatiti potrebe unutrašnje Istre, rekao je. Najavio je ida će nakon lokalnih izbora 2013. Istra biti drugačija nego do sada. - Za sve ima mjesta. I IDS, SDP, HNS, HSU, Ladonju, nezavisne i HDZ. Mjesta nema opstrukciji i podmetanjima. Kada smo u kampanji borit ćemo se političkim porukama i nećemo udarati ispod pojasa. Najbolji primjer kako se vodi politika dala je aktualna vlast koja ni jednim postupkom nije reagirala na podmetanja Ivana Jakovčića.Ono što vam ne mogu obećati da će itko bez natječaja kupovati sela, ne mogu nikome obećati ugovore s krupnim kapitalom i dobit od pet ili šest milijuna kuna, ne mogu vam obećati ni da ćete bez dozvole graditi podrume i kuće, ali mogu obećati da će vlast u Istri od svibnja 2013. i te kako biti nadzirana - poručio je Kajin. 

Na novinarsko pitanje hoće li vratiti saborski mandat IDS-u, odgovorio je: Kome da ga vratim, Jakovčiću? Pa ja sam nosio te liste, ne on. Kada postanem župan, vraćam mandat IDS-u, rekao je. 

Na pitanje novinara što će biti ako ga izbace iz stranke Kajin je ponovio kako im mandat definitivno ne da. „Pa nije to njihov mandat. Što su oni dobili, koju su oni poruku uopće bili u stanju poslati?“, rekao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a