Obavijesti

News

Komentari 100

Damir Krstičević na razgovoru s Plenkovićem: Što s ostavkom

Damir Krstičević na razgovoru s Plenkovićem: Što s ostavkom
1

Dvaput je premijer ostavljao Krstičevića u Vladi nakon što je ovaj podnio ostavku, a situacija je delikatna jer je do raspisivanja izbora ostao tek koji mjesec, možda i tjedan. Sastanak je u tijeku

VIDEO

Damir Krstičević u četvrtak je treći put u mandatu Vlade Andreja Plenkovića podnio ostavku na funkciju ministra obrane nakon nove nesreće Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u kojoj su, u zaleđu Zadra, poginuli natporučnik Marko Novković (31) i kadet Luka Jagatić (25).

POGLEDAJTE VIDEO: Krstičević podnio ostavku

Pokretanje videa...

01:45

Premijer Plenković nije želio brzati s odlukom o (ne)prihvaćanju Krstičevićeve ostavke, o kojoj je saznao kad i javnost, na konferenciji za medije, već je sazvao sastanak za ovaj petak u 9 sati u Banskim dvorima. Stigao je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prihvati li Plenković njegovu ostavku, Krstičević će biti već 15. ministar koji napušta Vladu, a do parlamentarnih izbora ostao je tek koji mjesec.

U Vladu je stigao i Zvonko Kusić, posebni savjetnik premijera Plenkovića za društvena pitanja, koji smatra da je Krstičević postupio moralno podnijevši ostavku.

- Mislim da je u redu da je to učinio. Sad je na premijeru odluka, ne mogu ja ulaziti u to - rekao je novinarima.

U Banske dvore pristižu i drugi ministri, ali, kako kažu, zbog drugih sastanaka. Ministri Josip Aladrović, Vili Beroš i Gari Cappelli nisu željeli komentirati ostavku kolege Krstičevića, a ministar Zdravko Marić je istaknuo da ga razumije, ali ne zna nikakve druge detalje niti sastanka niti postoji li mogućnost da se Krstičević ipak predomisli.

- Mogu samo reći da mi je izuzetno žao, kao i svakom građaninu, zbog gubitka dva mlada života i izražavam sućut njihovim obiteljima i pripadnicima HV-a. S Damirom nisam razgovorao, ne znam ništa pa bih se suzdržao od komentara. Mislim da je jako, jako teško staviti se u bilo čije cipele u takvim okolnostima, razumijem ga. Izgubljena su dva mlada života i to je najteže prihvatiti, pogotovo potpredsjedniku Vlade i ministru obrane, koji sve ove godine radi na uzdizanju Hrvatske vojske - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Piloti poginuli u padu aviona

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto