Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Damiru Vrbanoviću odredili su mjesec dana istražnog zatvora

Sutkinja istrage odredila je pritvor za izvršnog direktora HNS-a kako ne bi mogao utjecati na svjedoke. U njegovom slučaju treba se ispitati oko 15 svjedoka

Željko Lukunić/Pixsell
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
119 komentara

Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatila je prijedlog Uskoka i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću odredila istražni zatvor od mjesec dana kako ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Prema riječima Svena Miškovića,  zamjenika ravnateljice Uskoka, tijekom istrage, vezane za Vrbanovića, trebat će ispitati oko 15 svjedoka. Vrbanović odlazi u Remetinec.

Darko Maržić, odvjetnik Damira Vrbanovića, rekao je da će već u ponedjeljak predati žalbu na rješenje sutkinje istrage . Dodao je kako je zadovoljan što je sutkinja prijedlog Uskoka od 38 do 40 svjedoka smanjila na 15-ak, no nije zadovoljan što nije prihvatila njihove prijedloge da se istražni zatvor zamjeni mjerama opreza.

Maržić je, naime, predložio da Vrbanović obeća da neće pristupati ili pokušati kontaktirati svjedoke koji su uglavnom vezani uz poslovanje s Dinamom. No, to je odbijeno. U ovom trenutku, dodao je, nisu nudili jamčevinu.

[video: 1096761 / ]

Podsjetimo, Uskok je u četvrtak donio rješenje o provođenju istrage protiv Milana Pernara, poreznog inspektora iz Sesveta, Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića. Sumnjiči ih za zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na zloporabu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza.

Uskok je u četvrtak priveo i ispitao Damira Vrbanovića, četvrtookrivljenog u istrazi. Nakon ispitivanja, Vrbanović je prenoćio u prostorijama PN Uskok-a na zagrebačkim Oranicama.

Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić rekao je da je Vrbanović negirao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Možda vas zanima i ovo:
Message