Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Dan grada: 'Zagreb mora biti lokomotiva hrvatskog razvoja'

Nadam se da ćemo biti jači od krize i pesimizma i da će europsko zagrebačko srce biti jače od problema koji nas ovog trenutka tište, poručio je predsjednik Josipović

Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
12 komentara

Zagreb slavi svoj dan. Tim povodom održana je i svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj su uručene nagrade zaslužnima, a titula Zagrepčanke godine otišla u ruke Vernese Smolčić, docentici na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. 

Predsjednik Ivo Josipović napomeno je da Zagreb i Hrvatska ne smiju dopustiti da potonemo u siromaštvo i beznađe te da ne izgubimo optimizam koji gradimo na europskom putu. Rekao je da Zagreb ostvaruje 'lavovski dio' BDP-a, akademskih i umjetničkih uspjeha. Uvjeren je da možemo biti jači od problema.

- Zagreb jest i mora biti lokomotiva našeg razvoja. Nadam se da ćemo biti jači od krize i pesimizma i da će europsko zagrebačko srce biti jače od problema koji nas ovog trenutka tište - izjavio je Josipović.

Tijekom proslave Dana Grada Zagreba okupljeni u Starogradskoj vijećnici prisjetili su se i poplavljenih područja.

Bandić: Budimo bolji ljudi, budimo odgovorniji i budimo više zajedno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napomenuo je da treba prebrisati granice kada je u pitanju ljudska nedaća pa je sredstva za predviđena za proslavu uputio obiteljima s poplavljenih područja

Kazao je da će nastaviti razvijati Zagreb tolerancije i skrbi o građanima.

- Budimo bolji ljudi, budimo odgovorniji i budimo više zajedno. Nikad ne trebamo zaboraviti, izabrani smo zbog naših građana i poboljšanja njihove kvalitete života, sredstvima koja su nam povjerili. Zadovoljstvo građana i kvaliteta ljudskog života istinski je test za sve nas - poručio je Bandić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message