Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dan potpuno drukčiji od drugih - kad ste imali zadnji takav?

Za provesti nesvakidan treba samo malo odvažnosti i život postane ljepši

Marija je uvijek bila totalno cool cura, koju su zbog njezine pristupačnosti svi obožavali. Posljednjih pet godina jako je napredovala u karijeri, ali to je nije nimalo promijenilo. Dapače, često ju je ljutilo što sve manje vremena ima za sebe i svoje prijatelje. Bila je svjesna da je posao preuzeo dominaciju nad njezinim životom i to je nastojala promijeniti.

- Kad sam zadnji put napravila nešto totalno otkačeno baš po svom guštu - pitala se dok se vozila prema Zagrebu s poslovnog sastanka u Splitu. Žurila se jer je željela što prije stići u firmu i šefu poslati prezentaciju za novu marketinšku kampanju. No pitanje koje je postavila sama sebi ju je zateklo.

- Ne, ne sjećam se kad sam istinski uživala i divila se cvijeću, livadama, ljudima, životinjama - rekla je sama sebi i s autoceste A1 skrenula na staru cestu. Da, poželjela je vidjeti Udbinu, Korenicu, proći pokraj Plitvica... uživati u ljepotama koje su nam pred nosom svaki dan, ali zbog brojnih obveza gledamo u njih, ali ih ne vidimo. Zelene livade bile su pred njom pa je zaustavila svoj automobil uz cestu. Gledala je i divila se tim ljepotama. I sjetila se što želi.

Pond at Plitvice Lakes | Autor: zkbld Foto: zkbld

- Da, želim vidjeti medvjeda kojeg se plašim odmalena - rekla je sama sebi i odvezla se do Kutereva, nedaleko od Otočca, gdje je smješteno utočište medvjeda. Kad je vidjela malene medvjede bilo joj je poprilično smiješno što cijelo djetinjstvo ima strah od njih. Lokalni stanovnici ponudili su joj da isproba kuterevsku dengubicu, lokanu vrstu tamburice, što je uz široki osmijeh rado prihvatila. A potom je u jednom ličkom restorančiću isprobala vrhunske ličke specijalitete. Za Zagreb je krenula tek predvečer, umorna, ali sretna. Napokon je napravila nešto što je veseli i osjećaj je bio fantastičan.

Brown bear cub | Autor: VOLODYMYR BURDYAK Foto: VOLODYMYR BURDYAK

Za provesti nesvaki dan treba uistinu samo malo mašte. I život bude ljepši. Kako biste vi proveli svoj #NESVAKIDAN? Svoju ideju prijavite na stranici na www.nesvakidan.hr i pratite nesvakidašnje priče na Facebook stranici Renault Hrvatska, na Instagram profilu @Renault_hr ili na Snapchatu renaulthr.

 

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message