Obavijesti

News

Komentari 75

Pao dogovor: Vlada imenovala 28 novih pomoćnika ministara

Pao dogovor: Vlada imenovala 28 novih pomoćnika ministara
1

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dasadašnje zamjenike i pomoćnike ministara u SDP-ovoj vladi te na njihova mjesta imenovala nove

VIDEO

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala i o kadrovskim pitanjima.

Tako je razriješila dužnosti pomoćnicu ministra financija i ravnateljicu Porezne uprave Jasnu Kropf i za pomoćnika ministra financija i ravnatelja Porezne uprave imenovala Zdravka Zrinušića. Za pomoćnika ministra financija imenovala je Zvonka Šakića, a za pomoćnicu ministra i glavnu državnu rizničarku te Nacionalnu dužnosnicu za ovjeravanje imenovala Ivanu Jakir-Bajo.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministrice rada i mirovinskoga sustava Mirjanu Rađenović i pomoćnicima ministrice imenovala Marija Bebića i Marinka Papugu. 

Razriješen je dosadašnji zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz, a pomoćnicima ministra imenovani su Tomislav Jurendić, Davor Huška, Marija Vučković i Dragan Jelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode, Vlada je razriješila Nenada Strizrepa.

Vlada je imenovala pomoćnicima ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranku Fržop, Alena Gereka, Juru Šarića, Marija Madunića i Alena Gospočića. 

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra obrane Zoran Drča i Sunčana Vukelić, a pomoćnicima su imenovani Nikola Brzica, Zoran Piličić i Zdravko Jakop.

Vlada je razriješila pomoćnicu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tanju Djaković te na osobni zahtjev Ružicu Beljo Lučić, a pomoćnicima imenovala Stipu Mamića i Krešu Zadru.

Pomoćnicima ministra zdravlja Vlada je imenovala Ružicu Palić Kramarić i Veru Katalinić Janković. 

Ivu Milatića Vlada je razriješila i ponovno imenovala na dužnost pomoćnika ministra gospodarstva. 

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra gospodarstva Ismar Avdagić, Filko Cezner i Senada Dürrigl, a pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Damir Juzbašić, Boris Hajduković i Gordana Brcković.

Razriješen je zamjenik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir te dosadašnji pomoćnici ministra Borka Bobovec, Danijel Meštrić i Davorin Oršanić. Pomoćnicima ministra Vlada je imenovala Danijela Žambokija i Igora Čižmeka.

Maju Vučinić-Knežević Vlada je imenovala pomoćnicom ministrice socijalne politike i mladih, a Roberta Pendea Vlada je razriješila, a potom ponovno imenovala pomoćnikom ministra turizma.

Razriješen je i dosadašnji pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, a pomoćnicom ministra imenovana Snježana Brzica. 

Vlada je razriješila pomoćnice ministra poduzetništva i obrta Nadicu Žužak i Dijanu Bezjak, a novim je pomoćnicima imenovala Anu Mandac i Marija Antonića.

Vlada je, također, razriješila dužnosti zamjenicu ministra pravosuđa Sandru Artuković Kunšt, a na osobni zahtjev, razriješila je i pomoćnicu ministra poljoprivrede Zrinku Starešinić.

S danom 22. veljače 2016. godine, Vlada je, radi isteka mandata, razriješila dosadašnjeg ravnatelja Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata Antu Nazora, i ponovno ga imenovala na tu dužnost s danom 23. veljače 2016. godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Na osobni je zahtjev Vlada razriješila člana Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost koji se imenuje kao predstavnik tijela državne uprave nadležnog za gospodarstvo, Tomislava Pokaza.

Vlada je utvrdila Prijedlog odluke o razrješenju člana Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije, Zdeslava Matića, s danom 11. veljače 2016. godine, na osobni zahtjev, radi odlaska na novu dužnost, te ga uputila u Hrvatski sabor na donošenje.

Razriješen je dosadašnji sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Vinkovci Dubravko Korenika te je imenovan vršitelj dužnosti sanacijskog upravitelja bolnice Krunoslav Šporčić.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik Branko Grčić i članica Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Helga Bubanović Devčić, a imenovani su predsjednik po položaju Tomislav Tolušić i novi član Upravnog vijeća Juraj Ivanković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...