Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
218 komentara

Norijada: Priveli 11, a na Hitnoj završilo 29 pijanih maturanata

Na putu prema Bundeku prošli su i kraj Bandićevih fontana, ali nitko se nije uspio okupati jer su dobro zaštićene. Oko 13.15 sati maturanti su došli na Bundek

Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
218 komentara

Ni ovogodišnja norijada u Zagrebu nije prošla bez incidenata. 

Zbog alkoholiziranosti Hitna pomoć u Zagrebu primila je 29 maturanata, a zbog lakših ozljeda šestoro maturanata. Zbog narušavanja javnog reda i mira u zagrebačku policiju dovedeno je 11 maturanata. Tijekom proslave završetka svoga srednjoškolskog obrazovanja, oštećen je jedan automobil i dva autobusa ZET-a, ali materijalna šteta nije velika

Okupljanje počelo oko 11.30 sati na Trgu bana Jelačića

Zagrebački maturanti počeli su se okupljati na Trgu bana Jelačića od 11.30 sati. Oko 12 sati, njih oko 4000, u koloni je krenulo prema Bundeku. Iza sebe su ostavili Trg prekriven brašnom. 

Na putu prema Bundeku prošli su i kraj Bandićevih fontana, ali nitko se nije uspio okupati jer su dobro zaštićene. Oko 13.15 sati maturanti su došli na Bundek, a dočekao ih je pljusak. 

Većih incidenata na Bundeku nema, a hitna je morala intervenirati 20-ak puta zbog lakših ozljeda i alkohola. Jednoga maturanta su zbog pijanstva prevezli u bolnicu. 

Kamenom na reportera Večernjeg lista

Netko iz mase pogodio je kamenom Letećeg reportera Večernjeg lista koji je zbog toga morao prekinuti livestream. Gađali su ga i jajima, ali srećom nije trebao liječničku pomoć.

Tramvaji i autobusi preusmjeravaju se i voze usporeno

ZET je na svojim stranicama obavijestio da će se zbog okupljanja maturanata na središnjem trgu tramvajski promet nešto prije 12 sati preusmjeriti s Trga na Glavni kolodvor. U prvoj fazi promet preko Trga i Praškom bit će obustavljen. 

Dok kolona bude prolazila središtem grada biti će povremenih zaustavljanja. Oko 12.20 sati promet će biti kratko obustavljen Mihanovićevom i Vodnikovom, a oko 12.35 Vukovarskom. Autobusne linije s Glavnog kolodvora prema Novom Zagrebu vozit će preusmjereno zbog organiziranog dočeka učenika na Bundeku.

Maturanti bi kada krenu s Trga do Bundeka trebali ići sljedećom rutom: Praška - Trg N. Š. Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija V. Holjevca - Damira Tomljenovića Gavrana - Bundek.

Kraj srednjoškolskog obrazovanja slave i učenici u ostalim hrvatskim gradovima. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message