Obavijesti

Promo sadržaj

Danas počinje 11th Croatian Blues Challenge

Danas počinje 11th Croatian Blues Challenge
7

Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Puli, Croatian Blues Challange se "vraća" u Zagreb. Jedanaesto natjecanje domaćih blues glazbenika će se održati od 24. do 26. listopada u klubu Hard Place, a u dvije natjecateljske večeri će nastupiti ukupno osam izvođača te tri posebna gosta

U Solo/duo kategoriji će u četvrtak (24.10.) u Hard Placeu nastupiti Hele & Hutch (Novigrad), No Quarter (Zagreb) te Vedran Žanko (Zagreb), a kao gost svira sastav Bluesman, novi projekt Tony Lee Kinga. U bend kategoriji u petak (25.10.) će se natjecati Bluzy Threesome (Sisak), Greenhouse Blues Band (Zagreb), Halftonz (Zagreb), The Muddy Breakdown (Slatina) i Rovovsko stopalo (Osijek), dok će kao gosti nastupiti The Stage Schoolers, mladi bend koji nas je predstavljao u Memphisu u siječnju ove godine te duet Idemo doma, iza kojeg se skrivaju Damir Horvatiček i Ivan Veljača. Subota je rezervirana za nastupe pobjednika iz obje kategorije te posebne goste, duet Brothers.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju -  36th International Blues Challengeu, koji će se od 28. siječnja do 1. veljače 2020. održati u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati u travnju 2022. godine.

Prvog dana festivala, 24.10.listopada, će diskografska kuća Spona objaviti dvostruki CD album „Croatian Blues Challenge 2009-2018 Winners & Travellers“ na kojem su skupljene dostupne snimke izvođača koji su pobijedili na Croatian Blues Challengeu tijekom prvih deset godina njegovog održavanja i/ili su kao naši predstavnici putovali u Memphis na međunarodno svjetsko blues natjecanje International Blues Challenge. Hrvatski blueseri putuju u Memphis kontinuirano od 2009. godine i trenutno smo jedina neamerička država kojoj je to uspjelo. Zahvaljujući tome, kao i drugim svojim aktivnostima, udruga Hrvatske blues snage je u siječnju 2019. godine u Memphisu primila najveću svjetsku blues nagradu za neizvođače - Keeping the Blues Alive!

Dođite u Hard Place, uživajte u odličnoj glazbi i podržite domaću blues scenu! Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?