Obavijesti

News

Komentari 716

"Došao sam kao predstavnik Vlade, treba sve izvući van"

"Došao sam kao predstavnik Vlade, treba sve izvući van"
25

Među postavljenim transparentima mogu se vidjeti poruke građanima kao što su "pederi protiv privatizacije", "naša djeca zaslužuju bolje", "mizoginija ubija" i "policija je tu zbog vas

VIDEO

17.30  U povorci sudjeluje i niz veleposlanika, uključujući Julietu Valls Noyes iz SAD-a i Andrewa Dalgleisha iz Velike Britanije.

17.20 Kad je povorka stigla do Trga bana Jelačića pred nju je stao muškarac sa slikom Isusa, ali policija ga je odmah udaljila i nije uspio pokvariti veselu atmosferu.

Uspostavljen je promet Trgom bana Josipa Jelačića i u široj zoni gradskog središta, no prema Mihaljevcu je ograničen zbog čega se tramvaji linija 14 preusmjeravaju na Borongaj. ​Do Mihaljevca voze linije 102 i 233 s Kaptola, javili su iz ZET-a.

16.13 Pozvali su me sinoć da dođem i ja sam se odazvao. Mislim da je ovo dobra poruka i da dio Vlade, predstavnik Vlade bude ovdje da podržava različita mišljenja u Hrvatskoj. Treba izvući sve ljude van i ljevi i desni i zaračeni i nezaračeni i da se moramo opet pomiriti kao društvo. Svatko može iskazati svoje mišljenje, ali ne smije ugrožavati slobodu drugoga, rekao je Štromar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Povorka ponosa u Zagrebu: Ovo je borba za sve nas! Reporter: Roberto Turk

Posted by 24sata on Saturday, 10 June 2017

15.45 Pričao sam Plenkovićem da i on dođe na Pride, blizu je. Ha, ha, ha. Šalim se.", rekao je Predrag Štromar za N1.

15.35 Među postavljenim transparentima mogu se vidjeti poruke građanima kao što su "pederi protiv privatizacije", "naša djeca zaslužuju bolje", "mizoginija ubija" i "policija je tu zbog vas.

POGLEDAJTE VIDEO:

15.20 Na Pride su došli i Anka Mrak Taritaš i Goran Beus Richembergh, koji su jučer službeno napustili HNS. Stigli su i SDP-ovi Bojan Glavašević i Peđa Grbin, kao i 'manjinac' Milorad Pupovac.

15.10 Na Prideu su bivši predsjednik Ivo Josipović i Daniela Trbović. Noviizabrani potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, stigao je na povorku, a svoj dolazak najavili su i ostali zastupnici HNS-a.

Pod sloganom "Slobodan život počinje ponosom" u Zagrebu se u subotu, u poslijepodnevnim satima, održava šesnaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji.

Organizatori Zagreb Pridea poručuju da se većina LGBTIQ osoba u Hrvatskoj ne osjeća sigurno 'biti out' u obitelji, u školi, na poslu što, kako naglašavaju, znači da se još uvijek ne čini dovoljno da jednakost i sigurnost bude zajamčena svima.

- Okupit ćemo se kako bismo poručile i poručili da je život kakav želimo - slobodan život. Kako bismo mogle zaista živjeti slobodno, moramo moći biti otvorene oko svojeg rodnog identiteta i spolne orijentacije, a da bismo mogle biti otvorene, moramo imati materijalnu sigurnost i neovisnost. To koliko se osobe osjećaju sigurno 'biti out' u različitim kontekstima, pokazatelj je toga koliko hrvatsko društvo zaista jamči ustavne vrijednosti jednakosti, prava i slobodu za sve - ističu.

Uz tjelesnu autonomiju, slobodu seksualnosti te društveno i pravno priznanje rodnog identiteta, iz Zagreb Pridea zahtijevaju da se socijalna prava temelje na potrebama pojedinke i pojedinca, a ne na formi obitelji i zajednice u kojoj se živi te da se zločini iz mržnje prema LGBTIQ osobama efikasno procesuiraju i kažnjavaju.

Zahtijevaju da se osigura slobodan i siguran život za sve mlade - od zlostavljanja u obitelji i u školi.  

- Zahtijevamo društvo solidarnosti u kojemu će svatko reagirati pri svjedočenju siromaštvu, nasilju i diskriminaciji prema bilo kome, navode, između ostalog, organizatori Povorke.

Zagreb Prideu pridružit će se diplomati 15-ak zemalja akreditiranih u Hrvatskoj.

Iz kanadskog veleposlanstva poručili su u ime "veleposlanstava 15-ak zemalja" koja će se pridružiti povorci da na taj način izražavaju vjerovanje u (ljudska) prava LGBTI osoba da žive slobodno, bez izraza prezira, zlostavljanja, diskriminacije ili nasilja.

- Hodajući u Zagreb Pride povorci, slavimo različitost i toleranciju i iskazujemo podršku zajednici koja i danas može postati žrtvom. Naše su se zemlje, kao i Republika Hrvatska, odmakle od pogrešaka i predrasuda iz prošlosti. No svi zajedno možemo učiniti više, izvijestilo je kanadsko veleposlanstvo te istaknulo da diplomati diljem svijeta, sudjelujući u sličnim događajima, zastupaju univerzalna ljudska prava.

Svoj dolazak na Pride najavio je i Predrag Štromar, novi ministar graditeljstva i potpredsjednik Vlade

Predstavnici veleposlanstava sastat će se u subotu u 15.45 sati ispred Mimare gdje će se pridružiti Zagreb Pride povorci.

Povorka ponosa započet će okupljanjem u 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare) te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i trgovima - Rooseveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom do Ribnjaka – gdje će Povorka završiti javnim skupom i koncertom.

Sve detalje o Prideu, ali i afterpartyju koji će biti održan u Boogaloou možete provjeriti na službenom Facebook pageu Povorke ponosa

Također, Zagrepčani mogu očekivati i posebnu regulaciju prometa o čemu je sve na svojim službenim stranicama objavio ZET

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 716
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je