Obavijesti

News

Komentari 114

Danijel se bori za život: 'Molim vas, pomozite mi, zbog djece...'

Danijel se bori za život: 'Molim vas, pomozite mi, zbog djece...'
1

Danijelu Romiću (34) iz Crikvenice prije četiri je godine dijagnosticiran zloćudni tumor želuca. Jedini lijek koji mu može pomoći košta 3 tisuće eura mjesečno, što si on ne može priuštiti...

VIDEO

Danijelu Romiću (34) iz Crikvenice, ocu malenih blizanaca Lucije i Lovre, prije četiri je godine dijagnosticiran zloćudni tumor želuca. Uslijedila je teška borba za goli život. Na prvoj operaciji u Rijeci odstranjena mu je trećina želuca, dio jednjaka i tankog crijeva, s nadom u potpuni oporavak, jer je tumor bio lokaliziran. No, tumor je nakon operacije metastazirao u limfne čvorove. Terapija Imatinibom, koja je uslijedila, nažalost nije pomogla. 

Uslijedili su posjeti svim eminentnijim onkolozima u regiji, a vlastitim  novcem platio je DNK analizu tumora u Beču, gdje se otkrilo da je tumor podvrste “wild type” što znači da u većini slučajeva ne reagira na terapiju.

Nakon toga, početkom 2016., Danijel je u Zagrebu drugi puta operiran. Odstranjeno je devet zaraženih limfnih čvorova, a jedan je ostao zbog specifičnog smještaja, (iza kardije želuca). Uslijedila je terapija tabletama Sutent koje su druga linija obrane kod navedenog tumora. No, nakon uzimanja samo jedne doze došlo je do alergijske reakcije na lijek. 

Na preporuku onkologa preostalo je samo čekati kontrole i nadati se da se tumor neće brzo širiti. Svaka tri mjeseca rađena je magnetska rezonanca, a potom je odlučeno da se pokuša liječenje s lijekom Regorafenib.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Predan je zahtjev na povjerenstvo za lijekove KBC Rijeka s nadom u pozitivan odgovor i početak bilo kakve terapije koja bi mogla uroditi plodom. Nažalost, dali zbog aljkavosti administracije ili zbog skupoće lijeka, koji ide preko bolničkog proračuna, moj zahtjev je odbijen s preporukom za još jednu operaciju uklanjanja tumorske mase koja je poprilično narasla u godinu i 3 mjeseca bez ikakve terapije - rekao je Danijel Romić za portal riprsten.com.

Vjerojatno jedini u Hrvatskoj ima taj podtip raka

Eminentni abdominalni kirurzi odbili su operativni zahvat, tvrdi Romić, jer, kako kažu, u ovom trenutku više nije moguć zbog previše metastaza i delikatne lokacije.

- Nije mi ništa preostalo nego preseliti svoj slučaj kod doktora Beleva, koji je jedini imao ideju za daljnje liječenje. Prošao sam testiranje na Sorafenib u KBC Zagreb u travnju ove godine. Utvrđeno je da nemam nuspojava ni alergija na navedeni lijek, a u međuvremenu su iz Amerike stigli rezultati dodatne analize DNK tumora, koje sam ponovo platio vlastitim novcem, u kojima stoji da je moj tumor SDH B pozitivan i da bi eventualno najbolje reagirao na Sorafenib. KBC Rijeka i Rebro su odbili financirati lijekove iz svog proračuna jer je lijek nedovoljno istražen lijek na tu bolest. Naime, to je tako rijetka situacija jer vjerojatno jedini ja u Hrvatskoj imam taj podtip - rekao je Romić.

'Lijek košta 3000 eura mjesečno, a ja toliko nemam...'

Doktor Belev uspio je  prikupiti manju količinu lijeka, koja nažalost nije dostatna za tromjesečno kontrolno razdoblje.

- Pokušao sam direktno od proizvođača lijeka dobiti donaciju za početna dva mjeseca kako bi vidjeli da li lijek djeluje, ali nažalost i od Bayera je uslijedila odbijenica jer nisu u mogućnosti donirati lijek na moju originalnu dijagnozu GIST-a. Kome se još mogu ili moram obratiti da bi si eventualno produljio život i omogućio mojim blizancima da uživaju još neko vrijeme uz svojeg tatu? Dali sve u ovoj državi mora ići težim putem? Raspitao sam se i u Austriji, lijek je moguće dobiti uz recept ali za cijenu od oko 3000 eura mjesečno. Nažalost je tih novaca nemam. Molim vas pomozite mi da pokušam produžiti ugodno djetinjstvo svojoj djeci zbog kojih sve ovo i radim. Ako netko ima viška lijeka Sorafenib (Nexavar), koji je ostao od liječenja molim vas javite - poručio je Danijel.

Svih koji mogu i žele, na bilo koji način, pomoći Danijelu Romiću, neka se jave na njegov mail: danijel.romic@gmail.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu