Obavijesti

News

Komentari 68

Danima živjeli s tijelom kćeri: 'Sin ju je svako jutro zagrlio...'

Danima živjeli s tijelom kćeri: 'Sin ju je svako jutro zagrlio...'

Ilse Fieldsend 3 i pol godine nakon smrti svoje kćeri progovorila je o posljednjim danima s njom. Jedanaest dana u svom su domu živjeli s tijelom malene Georgije...

VIDEO

Obitelj Fieldsend 2013. godine božićne praznike odlučila je provesti u egipatskom Sharm El Sheikhu. Na sam dan Božića snašla ih je teška tragedija, najmlađoj u obitelji, 3-godišnjoj Georgiji pozlilo je. Imala je aneurizmu mozga, a preminula je pet dana poslije u majčinom naručju.

Tri i pol godine poslije, Ilse Fieldsend prisjetila se teških trenutaka te iznijela neke šokantne detalje posljednjih dana s kćerkom. Danima nakon smrti, kaže, ležala je pored njezina tijela i govorila koliko je voli, piše The Sun.

- Znam da će neki reći da je to što smo činili šokantno, ali za nas je imalo smisla, priča Ilse novinaru Telegrapha, čija je Georgia ovih dana trebala napuniti sedam godina. Tijelo naše djevojčice pripadalo je tada još uvijek nama, a ne mrtvačnici. Imajući je pored sebe lakše smo preboljeli njezin odlazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Noć prije sprovoda ležali s njom u krevetu

Kako bi je zadržali kod sebe, Ilse i njezin muž James iz Egipta su tijelo prevezli u svoj dom u engleskom Surreyu. Posavjetovali su se i s predstavnicima pogrebnog poduzeća koji su im, kažu, preporučili da tijelo drže u zatvorenoj sobi, ali da pritom imaju otvoren prozor. S tijelom preminule kćeri živjeli su 11 dana.

- Georgijin mlađi brat Joshua, tada 2-godišnjak, ulazio je jutrima u sobu kako bi je izgrlio, a muž i ja smo noć prije sprovoda ležali s njom u kreveti držeći je za ruke, prisjetila se majka.

Spasila šest života

Kako su ranije s bolnicama potpisali ugovor o doniranju organa, Georgia je nakon svoje smrti spasila šest života. Sada u spomen na djevojčicu, Ilse je zamolila roditelje djece kojima je spasila živote da doniraju simboličnih sedam funti u dobrotvorne ustanove koje brinu o bolesnoj i nezbrinutoj djeci, kako bi na taj način obilježili Georgijin sedmi rođendan.

Od njezine smrti Ilse je sama prikupila oko 35 tisuća funti i donirala istim ustanovama.

- Ideja se rodila iz čežnje za njom. Na ovaj način joj iskazujem ljubav, a u to želim uključiti i druge, jer ona doista to zaslužuje, ispričala je majka Ilse. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.