Obavijesti

News

Komentari 17

David je pomogao prikupiti novac za liječenje prijatelja (7)

David je pomogao prikupiti novac za liječenje prijatelja (7)
1

PONOS HRVATSKE: Dječak je odlučio pomoći bolesnom prijatelju i angažirao se u prodaji karata za humanitarni koncert. Uskoro je to znalo cijelo Đakovo i sakupili su više od 20.000 kuna

VIDEO

Mamaaaa, prodao sam sve karte i skupili smo gomilu novca za Marka. Hoćemo to sad odnijeti doktorima ili gdje? Jesmo li sad spasili Marka?, uzbuđeno je vikao David Jamnić iz Đakova. Njemu je samo osam godina, ali nije mogao ostati ravnodušan kad je čuo da njegov sedmogodišnji prijatelj Marko Žigri ima tešku bolest zbog koje ga ne viđa često jer puno vremena provodi u bolnici, a i kad dođe kući, ne mogu se baš bezbrižno igrati zajedno jer Marko mora paziti da se ne udari.

David je želio učiniti nešto za prijatelja i kad je čuo da dobri ljudi organiziraju humanitarni koncert za Marka te da su pitali i njegovu mamu želi li pomoći u prodaji ulaznica, Davidu je sinula ideja. Organizirat će akciju prodaje karata u svojoj Osnovnoj školi “Vladimira Nazora” u Đakovu!

- Mama je rekla tati da moramo prodati puno karata, i to u samo nekoliko dana i da će to možda biti problem. Odlučio sam pitati prijatelje i učiteljice u školi da i oni kupe ulaznice. Prvo sam pitao svoju učiteljicu, pa onu u drugom razredu, a onda i pedagoginju te sve u školi hoće li pomoći mojem prijatelju Marku da ozdravi. I svi su pristali. Uglavnom, prodali smo cijeli bunt karata - priča oduševljeni David. Uskoro je cijelo Đakovo, u kojemu žive ove dvije obitelji, saznalo za Davida i njegova prijatelja Marka. Sakupili su više od 20 tisuća kuna za pomoć obitelji Žigri. Na koncertu je David javno svima zahvalio na pomoći, a prijatelju, koji je tad bio u bolnici u Zagrebu i nije mogao doći na koncert, poželio je ozdravljenje i da se brzo vrati kući jer mu nedostaje za igranje. Markov tata snimio je koncert mobitelom i pustio ga sinu u bolnici.

- Plakali smo i smijali se istodobno. Bilo nam je i teško i drago. David je prekrasan dječak, pravi mali anđeo, dijete kakvo možete samo poželjeti - kaže Markova mama Nataša Žigri, koja je cijelo vrijeme bdjela nad sinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim što je pomogao prijatelju, Davidu se ispunila i želja da mu on što prije ozdravi. Naime, nakon godina liječenja tumora na mozgu i tumora kostiju, Markova posljednja kontrola pokazala je da je potpuno zdrav dječak. Bolest se povukla i sad se njih dvojica opet mogu igrati jer je Marko konačno došao kući.

- Nadamo se da će ovo stanje sad potrajati i da se bolest Marku neće vratiti - zaključuje Nataša i dodaje kako njihov maleni prijatelj David zaslužuje biti Ponosom Hrvatske.

Reportažu o srčanom Davidu pogledajte danas u emisiji “Dobar dan, Hrvatska” na HTV1 i na www.ponoshrvatske.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag