Obavijesti

News

Komentari 255

Davidov otac je sutkinji obećao kako će kontrolirati svog sina...

Davidov otac je sutkinji obećao kako će kontrolirati svog sina...
9

Ubijena Kristina Krupljan (18) bila je trudna dva mjeseca. Bivši dečko David Komšić napao ju je nožem u autu i više puta je ubo u vrat. David je još 2015. dobio zabranu prilaska....

VIDEO

David Komšić (20) nožem je ubio Kristinu Krupljan (18), svoju bivšu djevojku. Prekinuli su prije dvije godine, ali ju je stalno maltretirao. Ona ga je prijavljivala, ali su ga uvijek puštali...

Davidu je Sonja Vrandečić, sutkinja Odjela za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, 26. svibnja 2015. godine izrekla zabranu prilaska Kristini na 300 metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mjeru opreza izrekla mu je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, koje je protiv Komšića vodilo postupak zbog prijetnji i nanošenja tjelesnih ozljeda Kristini.

Kaznenu prijavu podnijeli su 9. svibnja 2015. godine nakon što je dan ranije zbog ozljeda zaprimljena u KB-u Merkur. Istražiteljima je pokazala i uznemirujuće SMS-ove koje joj je David slao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mjesto krvavog zločina u Zagrebu! Više na http://bit.ly/2maRi5x Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on Thursday, February 23, 2017

Nakon što je sud njegovu sinu zabranio da kontaktira i da se približava tad maloljetnoj Kristini, Davidov otac Ivo je rekao kako će paziti na njega. Sutkinji za mladež rekao je kako je spreman kontrolirati njegovo ponašanje. Napomenuo je da žive u istom kvartu te da se djevojka često ondje šeće i bezrazložno naziva policiju. Dodao je kako je svjestan ozbiljnosti sinovljeve situacije te da je spreman surađivati sa sudom i Centrom za socijalnu skrb.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tragedija na Volovčici u Zagrebu: Pronašli mrtvu ženu, ubojica je uhićen Više na http://bit.ly/2l1eeiB Reporter: Ivana Kovačić

Posted by 24sata on Wednesday, February 22, 2017

Dok je kazneni postupak protiv njega još trajao, David je u travnju 2016. godine na Vukovarskoj cesti kraj Donjih Svetica u Zagrebu udario pješaka (76) te ga usmrtio.

Prema riječima očevidaca, David nije vozio brzo, a udario je u pješaka koji je prelazio cestu dok mu je bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake. Nakon što je udario u 76-godišnjaka, odvezao se pedesetak metara dalje i zaustavio. U svojem automobilu navodno je proveo više od pola sata, sve dok nije došla policija i odvela ga na mjesto događaja. U trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola. To je bio njegov drugi “okršaj” sa zakonom.

Prema riječima Kristinine majke Vesne, treću prijavu dobio je u studenom prošle godine nakon što je 27. studenog u 6 sati, s trojicom prijatelja na Bukovačkoj cesti, ponovno napao njezinu kćer.

- Dok sam vozila auto, presrela su me četvorica dečkiju i prepriječili mi put. Jedan od njih je izašao iz vozila te fizički nasrnuo na vozilo i na mene. Nogom je razbio retrovizor te njime razbio staklo s moje lijeve strane. U isto vrijeme je drugi dečko udarao nogama i, možda, nekim predmetom po stražnjim vratima - izjavila je Kristina policiji nakon napada.

Nakon fizičkog napada sva četvorica su izgurala njezinu Opel Vectru niz nizbrdicu te je automobil udario u kamenu ogradu. U tom trenutku automobil je bio ugašen. Policija je, nakon dojave o događaju, Davida osumnjičila za oštećenje tuđe stvari te su podigli kaznenu prijavu. Jedan od njegovih prijatelja ukrao je Kristini mobitel. Telefon nikad nisu pronašli, a istražiteljima je rekao da ga je bacio. Po Kristinu je tad došla Hitna pomoć i prevezla je u KB Dubrava. Imala je površinsku ozljedu ručnog zgloba i šake. Bolio ju je vrat te ga je teško micala.

- Njezina majka obratila mi se nakon napada te smo sastavili prijavu i predali je policiji. Kristinu su kroz zatvoren prozor čupali i udarali joj glavom, a na autu je nastupila totalka. Kasnije sam doznao da ih je policija tek sredinom prosinca privela na ispitivanje - kazao nam je odvjetnik Bruno Spiz.     

Hvalio se da ga čekaju smećari     

Kad te smećari traže u 08:00 ujutro, a ja ih posmatram preko kamera na drugoj adresi u toplom krevetu, napisao je David Komšić na svojem profilu na Instagramu prije dva tjedna. Uz ovaj tekst objavio je fotografiju dva policajca i policajke koji su ga tražili. ‘Kralju došli štrumfovi’ i ’cool’, komentirali su ispod fotografije njegovi prijatelji.

‘Mlade se uči da posjeduju, budu nadmoćni i ponižavaju’     

U našem društvu mijenja se koncept ljubavne veze. Više nije vezana uz emocije i poštovanje, nego je muškarci mijenjaju u posjedovanje. Kao što posjeduju auto i moć, tako žele posjedovati i ženu, rekao nam je psihijatar Ante Bagarić.

Nije želio komentirati slučaj od srijede, kad se mladić sam prijavio da je usmrtio bivšu djevojku, jer nema uvid u slučaj. No za učestale slučajeve gdje muškarci ubijaju svoje žene i djevojke kaže da je takvima neprihvatljivo da se odreknu onog za što misle da posjeduju.

- Takvo posjedovanje je patologija i bolest. To više nije veza koja se temelji na zajedništvu - pojasnio je psihijatar.

Dodao je kako danas u zapadnom društvu vlada visoka razina agresije. Ona se provodi na svim razinama te smatra da mlade više ne učimo da su povezani i da se vesele.

- Mlade se uči kako biti nadmoćan i kako poniziti nekog. To nam pokazuju i u filmovima koji se snimaju zadnjih 10-ak godina, gdje poniženi jako loše prolaze - zaključuje psihijatar. S takvim ocjenama slaže se i socijalni pedagog Nebojša Buđanovac, koji je život posvetio borbi protiv maloljetničkog nasilja.

- Ovo nije tipični slučaj. No nakon takvih posljedica može se zaključiti da je riječ o nekoj vrsti psihopatologije, odnosno sociopatije - kaže Buđanovac. Dodao je da je to teško dijagnosticirati kod mladih ljudi, no postoje slučajevi gdje su mladi počinili strašne zločine. Kao primjer spomenuo je krvavi pohod Srđana Mlađana.

- Ne možemo reći da bi svi mladi tako reagirali. I kod njih postoje napadaji ljubomore, ulaze u desktruktivne veze, no kad su takvi napadaji učestali, problem je u sustavu koji ništa ne odradi. On mora zaštititi žrtvu - kaže socijalni pedagog.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a