News

Komentari 50

Debeljak škveranima na 'Fejsu' poručio: Otkazi će biti pošteni

Debeljak škveranima na 'Fejsu' poručio:  Otkazi će biti pošteni

Znate i sami tko zarađuje, a tko ne zarađuje plaću, neki od njih će morati brzo otići, kako nas ne bi utopili, a sve to ne našom krivnjom, napisao je Debeljak na 'Fejsu'

Šef samoborske tvrtke DIV Tomislav Debeljak, koji bi trebao postati vlasnikom Brodosplita, na društvenoj mreži Facebook najavio je prve otkaze, piše Slobodna Dalmacija. U otvorenoj grupi 'Škveranka', koju čitaju i radnici brodogradilišta, Debeljak je 27. listopada najavio otkaze za neradnike istaknuvši da će biti “brzi, pošteni i pravedni”.

- Znate i sami tko zarađuje, a tko ne zarađuje plaću, neki od njih će morati brzo otići, kako nas ne bi utopili, a sve to ne našom krivnjom, nego krivnjom onih koji su te gubitke stvorili... DIV dolazi pomoći i veći dio tih gubitaka preuzima, te nam nitko nema pravo reći da su te nepopularne mjere zbog DIV-a, ali nažalost, kako prošle uprave nisu radile, nego trošile, morat ćemo ih mi brzo, pošteno i pravedno provesti, sve u skladu sa Zakonom o radu - napisao je Debeljak te najavio svoj skori silazak među škverane. 

Nekima se nije svidio Debeljakov pristup. 

- Prvo, u škver treba ući kulturno, s poštovanjem prema ljudima. Drugo, nisu radnici oni koji trebaju ugovarati i donositi nove brodove i poslove, nego Debeljak, i to prema obvezama koje proizlaze iz programa restrukturiranja - rekao je Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita. 

Najčitaniji članci