Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Defying Gravity - extremni biciklizam i urbana kultura

Već petu godinu za redom mladi tim iz Samobora organizira Festival biciklizma i urbane kulture “Defying Gravity” koji se održava 11. lipnja ispred samoborskog kina

Foto: PR

Ideja festivala je približiti i pokazati mladima ekstremne sportove, outdoor aktivnosti i urbanu kulturu, te pružiti priliku da demonstriraju svoja znanja i vještine. Ove godine organizatori ga žele napraviti najboljim i najvećim do sada, stoga su u cilju prikupljanja potrebnih sredstava 10. svibnja pokrenuli crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo koja će trajati 3 tjedna i putem koje svi zainteresirani za realizaciju projekta mogu donirati u a zauzvrat dobiti jedinstvene poklone koje su za Vas pripremili te način doprinjeti u razvoju i realizaciji  Festivala.

Crowdfunding: https://www.indiegogo.com/projects/defying-gravity-festival# 

Program festivala počinje u jutarnjim satima poligonom za djecu koji se sastoji od edukacijskih radionica s prometnim znakovima te se nastavlja brojnim drugim aktivnostima. Nakon toga počinje rekreativni dio programa u koji se uključuje lokalna zajednica i posjetitelji. Sastoji se od umjetne stijene za penjanje, “slackline” (uže za vježbanje ravnoteže), te badmintona ili frizbija .

Glavni dio počinje u popodnevnim satima natjecateljskim dijelom programa – BMX/MTB  natjecanje za najbolji trik na Red Bull rampi za skakanje, parkour show, trial (poligon s preprekama za bicikle s jednim ili 2 kotača), skateboard jam, break dance tijekom kojeg se održava i show dio programa kao što je flatland (moderni ples na biciklu), akrobacije na motorima, street art izložba, preformans i art galerija.

Foto: PR
Prvi Festival biciklizma i urbane kulture održan je u Samoboru 2012. godine i od tada se održava tradicionalno jednom godišnje. Financije su bile problem od samih početaka čemu najbolje svjedoči činjenica da su doslovno krenuli iz garaže s budžetom od 200 kn džeparca. Zahvaljujući volonterskom entuzijazmu, projekt svoju prepoznatljivost aktivno razvija već godinama te svake godine okuplja sve više disciplina, izvođača, natjecatelja a samim time i sve više posjetitelja.


 U budućnosti organizatori žele festival proširiti uključivanjem još više sportskih i kulturnih aktivnosti te povezati i umrežiti udruge i organizacije sa sličnim interesima u zajedničko djelovanje radi boljeg učinka u ostvarivanju ciljeva. Isto tako, žele doprijeti do što većeg broja ljudi koji će doći sudjelovati ili podržati događaj, jer ovo je jedina takva sportska manifestacija u Samoboru i jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja približava ljudima urbanu kulturu kao dio svakodnevnog života mladih. Zato podržimo naše mlade nade, pratite ih na društvenim mrežama, sudjelujte kampanji a ono što je najvažnije dođite u Samobor 11.6.2016 na dobru zabavu.

 

Facebook: https://www.facebook.com/Defying-Gravity-Festival-1056015924478532/?fref=ts

Video: https://www.youtube.com/watch?v=lInFqScDIuU

Internet stranica: http://www.defyinggravity.eu/

Crowdfunding: https://www.indiegogo.com/projects/defying-gravity-festival#/

Možda vas zanima i ovo:
Message