Dekan na Medicini studentima preporučio: Pratite 'Sulejmana' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 160

Dekan na Medicini studentima preporučio: Pratite 'Sulejmana'

Dekan na Medicini studentima preporučio: Pratite 'Sulejmana'
1

Prof. Včev, dekan osječkog Medicinskog fakulteta i predavač Kliničke propedeutike, tvrdi kako će uz tursku seriju studenti bolje naučiti procijeniti stanje pacijenata

VIDEO

Studenti Medicinskog fakulteta u Osijeku dobili su zadatak pratiti tursku sapunicu Sulejman Veličanstveni kako bi lakše svladali kolegij Klinička propedeutika. Preporuka je stigla od samog dekana fakulteta prof. Aleksandra Včeva koji i predaje spomenuti kolegij. 

Klinička propedeutika predmet je na trećoj godini studija, a studente priprema za rad s bolesnikom i za klinički pregled prema dobi i stanju bolesti. 

- Za ovaj predmet vrlo je važno naučiti i prepoznati pacijentovo stanje iz njegove mimike i izraza lica, a u ovoj seriji to se fantastično može naučiti. Upravo se u Sulejmanu Veličanstvenom može vidjeti koliko se emocija može izraziti samo mimikom lica ili pokretom očiju i to bez riječi. Studentima sam samo preporučio da gledaju ovu seriju, a oni se nisu previše bunili jer su priznali i sami da je prate. To nije nikakva obveza, ali može im pomoći. I sam pogledam poneku epizodu, kada nema ništa bolje na programu - rekao je za Glas Slavonije prof. Včev. 

Seriju Sulejman Veličanstveni svakog dana prosječno prati 420.000 Hrvata, od čega je 35 posto publike visoko obrazovano. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 160

VIDEO

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama