Obavijesti

News

Komentari 16

'Demokrati ništa ne rade, samo troše naše vrijeme na sr*nja...'

'Demokrati ništa ne rade, samo troše naše vrijeme na sr*nja...'
1

Donald Trump nazvao je istragu koju u svrhu opoziva protiv njega otvaraju demokratski zastupnici 'državnim udarom' kojim se želi 'narodu oduzeti vlast'...

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump napisao je nekoliko gnjevnih objava na Twitteru u srijedu poslijepodne. Trump se obrušio na Demokrate i optužio ih da žele ponoviti izbore unatoč činjenicama.

Nazvao je istragu koju u svrhu opoziva protiv njega otvaraju demokratski zastupnici 'državnim udarom' kojim se želi 'narodu oduzeti vlast'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

- Demokrati bi se trebali fokusirati na to kako unaprijediti državu, a ne trošiti svačije vrijeme i energiju na sr*nja, i to je sve što su oni radili otkad sam većinski izabran 2016., 223-306. Ovog puta nađite boljeg kandidata. Trebat će vam - napisao je Trump.

- Adam Schiff bi bio sretan da ima mozak, čast i snagu Mike Pompea. On je potpuno izokrenuo moje riječi i pročitao ih pred Kongresom kao da sam ja to rekao - kaže Trump.

Podsjetimo, američki mediji izvijestili su da su dvije osobe zaposlene u State Departmentu pristale svjedočiti ovaj te idući tjedan o Trumpovim kontaktima s Ukrajinom a koji su u srži istrage. 

Američki državni tajnik Mike Pompeo kojemu je Kongres zaprijetio subpoenom (obvezujućim nalogom za svjedočenje) potvrdio je u utorak da je bio prisutan kada je Trump razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim 25. srpnja. 

Demokratski zastupnici kazali su da će Pompeo biti svjedok na saslušanjima.

Dosad je Pompeo odbijao potvrditi da će svjedočiti te je nazvao istragu maltretiranjem i zastrašivanjem.

Prošli tjedan su demokrati u Zastupničkom domu američkog Konggresa počeli istragu usredotočenu na telefonski razgovor kojim je Trump zatražio Zelenskog da istraži Joea Bidena, demokrata koji ima najviše izgleda steći stranačku nominaciju za predsjedničke izbore 

- Kako svaki dan sve više doznajem, zaključio sam da se ne provodi postupak opoziva (impeachment), to je DRŽAVNI UDAR - napisao je Trump na Twitteru.

Trump je već zaoštrio retoriku i istragu naziva 'lovom na vještice'. Za vikend je na Twitteru napisao da bi njegovo uklanjanje s dužnosti postupkom opoziva vodilo "građanskom ratu", a zbog takvog izbora riječi zabrinuli su se i članovi njegove Republikanske stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca